Tepki çeken Rıfat Ilgaz kararına doktorlardan anlamlı yanıt

Cide ile özdeşleşen yazarın ismi silinmeye çalışılırken, Cide Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktorlardan anlamlı bir duyuru geldi.

Tepki çeken Rıfat Ilgaz kararına doktorlardan anlamlı yanıt

Yazar Rıfat Ilgaz’ın, Kastamonu Üniversitesi Senatosu tarafından Cide MYO’da isminin silinme kararı büyük tepkilere neden olmuştu. Cide ile özdeşleşen yazarın ismi MYO’dan silinmeye çalışılırken, Cide Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktorlardan anlamlı bir duyuru geldi.

Cide Aile Sağlığı Merkezi (HEM) doktorlarının başvurusuyla merkezin ismi, ‘Rıfat Ilgaz Aile Sağlığı Merkezi’ olarak değişecek. Doktorların başvurusu ile Cide Aile Sağlığı Merkezi’nin adının bundan sonra “Cide Rıfat Ilgaz Aile Sağlığı Merkezi” olarak hizmet vereceği belirtildi.

Cide ASM doktorlarından, Erdem Güntepe ve Aydın Tokcan tarafından yapılan girişimin, Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce onaylandığı ve kısa süre içerisinde ismin değişerek Cide Rıfat Ilgaz Aile Sağlığı Merkezi olacağı öğrenildi.

Aslen Cide’li olan ve Cide HEM’de görev alan Dr. Erdem Güntepe, konu ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamasında “Cide Aile Sağlığı Merkezi Doktorları olarak 07.06.2017 tarihinde yaptığımız toplantıda, Aile Sağlığı Merkezimizin adının “Cide Rıfat Ilgaz Aile Sağlığı Merkezi” olarak değiştirilmesi için Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvurulması kararlaştırılmıştır.
Müdürlük makamının onayının ardından Aile Sağlığı Merkezimiz, yeni ismi ve Rıfat Ilgaz Köşesi ile hizmet vermeye devam edecektir. Tüm hemşehrilerimize saygı ile duyurulur” dedi.

Üniversiteden geri adım iddiası

Öte yandan MYO’dan Rıfat Ilgaz’ın adını kaldırma kararı kısa sürede büyük tepkilere neden Kastamonu Üniversitesi’nin ise geri adım attığı, üniversite senatosunun kararının uygulamaya sokulmayacağı iddia edildi. Ancak üniversiteden konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

http://gazetemanifesto.com/2017/06/07/edebiyatin-cinarina-buyuk-saygisizlik/