TEOG için skandal iddia: Bilal Erdoğan önerdi, 'aile kabinesi' uygun buldu!

TEOG'un kaldırılması kararının arkasında Bilal Erdoğan'ın olduğu iddia edildi.

TEOG için skandal iddia: Bilal Erdoğan önerdi, 'aile kabinesi' uygun buldu!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sürpriz bir şekilde kaldırılan TEOG’la ilgili kararın arkasında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın olduğu iddia edildi.

İddiayı köşesinde ortaya atan Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, yazısında doğruluğu halinde skandal denebilecek olayı şu sözlerle aktardı:

“Aile içi karar toplantısında Bilal Erdoğan babasına yeni sistemleri anlatması sırasında ‘çocuklar evlerine en yakın okullara gitsin’ demesini ve böylece haklılık ve inandırıcılığın çok yüksek olacağını önermiş. Aile kabinesi uygun bulmuş, R. Erdoğan’da son onayı vermiş. Buyrun size yeni eğitim sistemi!”  ifadelerini kullandı.

“TÜRGEV ve ENSAR için”

Takan, ‘Saray’dan bir kaynağı’na dayandırdığı iddiaya ilişkin detayları ise şu sözlerle dile getirdi:

“Daha anlaşılır hale getireyim;Bilal Erdoğan ve sahibi olduğu TÜRGEV’in eğitim alanındaki yoğun faaliyetleri malumunuz. ENSAR Vakfı’nın da… Bunların ne kadar sayıda yurtlara sahip olduğunu bilemiyoruz. Ancak en imtiyazlı şekilde korundukları ve çoğaldıkları gayet net. Projenin özü şöyle; diyelim ki, evinizin yakında çocuğunuza istediğiniz gibi bir okul bulamadınız. TÜRGEV’e veya ENSAR’a yönlendirilirsiniz. Oralarında yurtları ev statüsünde değil mi?. İkametgah belgesi temin etme gibi bir sorununuzda olmaz. Verirsiniz yurda bebeyi!. Maddi durumuz sıkıntılıysa ona da çözüm bulurlar, aklınız arkada kalmaz. Hem çocuk diplomayı aldıktan sonra sıkı da bir Erdoğanist olur! ‘Olsun varsın ne çıkar’ mı?”