Telefonundan katliam görüntüleri çıkan IŞİD sanığına beraat kararı

Antalya'da cep telefonunda IŞİD'in katliam videoları tespit edilen 21 yaşındaki Suriyeli beraat etti.

Telefonundan katliam görüntüleri çıkan IŞİD sanığına beraat kararı

Antalya’da cep telefonunda IŞİD’in katliam videoları tespit edilen Suriyeli 21 yaşındaki Abdurrahman Mohammed Ali, “silahlı terör örgütü” üyeliği suçundan yargılandığı mahkemede beraat etti.

Kumluca ilçesinde geçtiğimiz yıl IŞİD’e yönelik operasyonda yakalanan Abdurrahman Mohammed Ali’nin cep telefonunda, IŞİD’in Suriye’de gerçekleştirdiği katliamların video görüntülerinin olduğu tespit edildi. Tutuklanan Abdurrahman Mohammed Ali, yaklaşık 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Hakkında “terör örgütü üyeliği”nden 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Abdurrahman Mohammed Ali, suçlamaları kabul etmedi.

Suriyeli DEAŞ sanığına beraat

2013 yılında ailesiyle birlikte Suriye’deki savaştan kaçıp Kumluca’ya yerleştiklerini anlatan Ali, “İnsanların DEAŞ’ın vahşetine nasıl maruz kaldığını gösterebilmek için bu görüntüleri cep telefonuma kaydetmiştim” dedi. “Yolda bir taş gördüğünde kaza olmaması için alan biri olduğunu” ileri süren Ali, Türkiye’de bulunduğu süre içinde hiçbir suça karışmadığını, kimseye de zarar vermediğini söyledi.

Beraat etti, “Türkiye’ye güveniyorum” dedi

Abdurrahman Mohammed Ali, yargılama sonunda beraat etti. Mahkemeden sevinçle çıkan Abdurrahman Mohammed Ali, kendisi gibi Türkiye’ye sığınan bir Suriyeli kızla nişanlandığını, yakında evleneceğini söyledi. Türkiye’de kendisini güvende hissettiğini ve korkmadığını belirten Ali, “Suriye’de olsaydım korkardım. Türkiye’ye güveniyorum” dedi.