Telefon kullanıcıları yüzünden Hollanda şehrinde trafik lambalarının yeri değişti

Akıllı telefon kullanıcıları yüzüden yaşanan trafik kazalarına Hollanda kentinden ilginç uygulama

Telefon kullanıcıları yüzünden Hollanda şehrinde trafik lambalarının yeri değişti

Görüş açıları dar bir şekilde sokaklarda yürüyen yayaların karşıdan karşıya geçerlerken trafik akışını kontrol etmemeleri, akıllı telefonların yaygınlaşması ve kullanım oranlarının artmasıyla birlikte dünya çapında ciddi bir problem haline geldi. Trafik kazalarının artmasına sebebiyet veren bu duruma ise Hollandalılar oldukça sıra dışı bir çözüm önerisi getirdiler.

Son zamanlarda ülkemizde AKP ile arasında “zorla” yaşanan diplomatik kriz ile adını duyuran Hollanda’nın Bodegraven şehrinde, akıllı telefonlarıyla oynayarak sokaklarda yürüyen yayalar yüzünden yaşanan trafik kazalarını engellemek adına, her zaman durdukları yerin haricinde trafik ışıkları, ekstra olarak bir de kaldırımlara konuldu. Kaldırımlar üzerine trafik ışıkların yansıtılmasıyla oluşan çözüm denemesi, sokakta yürürken kafalarını telefonlarından kaldırmayan vatandaşların kaza geçirme riski engellenmeye çalışılıyor.

Hollanda Trafik Emniyet Birimi çalışanlarından Jose de Jong ise bu uygulamaya sıcak bakmıyor. “Telefon kullanıcılarının telefonlarına bakmalarına yardımcı olmak iyi bir fikir değil. Yürürken bile olsa, trafikle uğraşırken insanların telefonlarını kullanmalarını istemiyoruz. İnsanlar her daim etrafına bakmalılar” şeklinde konuştu.