Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi, Erdoğan'ın sözleri üzerine İsrail Dışişleri'ne çağırıldı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi, Erdoğan'ın sözleri üzerine İsrail Dışişleri'ne çağırıldı

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İsrail hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

Erdoğan, dün Kudüs Vakıfları Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Aleyhine alınan onca karara rağmen işgale, zulme, şiddete ve Kudüs’ü Müslümansız yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. İsrail yönetiminin mevcut uygulamalarının, eskiden Amerika’daki, yakın zamana kadar Güney Afrika’daki siyahilere uygulanan ırkçı ve ayrımcı politikalardan ne farkı var? Batı Şeria’nın dört bir tarafını zehirli bir sarmaşık gibi saran, Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren, ne yazık ki oradaki anlayış hangi hukukta yer bulabilir?” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan İsrail’in ezan sesinin kısılmasına yönelik hazırlığına da “Ezanı yasaklamayı öngören yasa tasarısı halen İsrail Parlamentosu’nda bekliyor. Bu utanç vericidir. Bize her fırsatta özgürlük dersi verenlerin bunu onaylaması ibretliktir. Kudüs semalarından ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz. Bunu bir defa bilmemiz lazım.” sözleriyle tepki göstermişti.

İsral Parlamentosu’nda oylanmayı bekleyen ezan düzenlemesine göre, ezanın gece 23.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında hoparlörle okunmasına yasak getiriliyor.