Tekno Maccaferri fabrikasında grev başladı!

Düzce'deki Tekno Maccaferri fabrikasında toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, işçiler greve başladı.

Tekno Maccaferri fabrikasında grev başladı!

Düzce’deki Tekno Maccaferri fabrikasındaki Birleşik Metal-İş üyesi işçiler toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, işçiler greve gitme kararı almıştı.

İnşaat ve metal sektöründe faaliyet gösteren Tekno şirketler grubunda, İtalyan devi Officine Maccaferri ile birlikte kurulan ve metal sektöründe çelik tel üretimi yapan Tekno Maccaferri şirketinin Düzce’de fabrikası ve Ankara’da da bir ofisi bulunuyor.

Şirketin toplu iş sözleşmesinde işçilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada, “Toplu sözleşme masasında işçilerin taleplerine kulak tıkayan Tekno yönetimi, Sendikamızın almış olduğu grev uygulama kararını boşa çıkarmak için, Haziran ayı içinde, Ankara ofiste çalışan işçi sayısını SGK kayıtları üzerinden 37 kişi arttırdı. Grev uygulamanın ilan edilmesinin ardından grev oylaması talebinde bulundu. 21 Haziran 2017’de yapılan Grev Oylaması’nda Grev’e Hayır çıktı. Sendikamız, tespit etmiş olduğu muvazaalı işçi girişi nedeniyle grev oylamasına itiraz etti. 25 Haziran 2016 tarihinde, Düzce İş Mahkemesi Sendikamızın itirazını kabul ederek, Grev Oylaması’nı iptal etti. Tekno yönetiminin işçilerin grev hakkına müdahalesini boşa çıkarmamızın ardından, Tekno Maccaferri işçileri; 31.07.2017 tarihinde Düzce’deki fabrikanın önünde Grev Pankartı’nı asarak, grevi başlatacaktır” denilmişti.

İşçiler bugün grev pankartını fabrikaya asarak eylemlerine başladı. Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “İşverenler bir çok zaman grev yasaklamalarına güvenerek bizimle toplu sözleşme süreçlerinde dalga geçme pozisyonlarına girdiler. Ama karşılıklarını da fabrikalarda görmüşlerdir. Hükümet’e güvenerek insanları insanları greve sürükleme düşünceniz varsa ordan bir sonuç alamazsınız.” ifadelerini kullandı.