Tehlikeli gerginlik: Suriyelilere linç girişimi

Şanlıurfa'da Suriyeliler linç edilmek istendi.

Tehlikeli gerginlik: Suriyelilere linç girişimi

Şanlıurfa’da kimlik sorgusu yapan polislerle tartıştıktan sonra kafa atarak yaraladığı iddia edilen Suriyeli iki şahıs, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Bir iş yerine sığınan Suriyelilerden biri yaralı olarak olay yerinden uzaklaştırılırken diğer, Suriyeliyi linç edilmekten polis güçlükle kurtarabildi.

Olay, akşam saatlerinde Balıklıgöl girişinde bulunan Haşimiye Meydanında yaşandı. Suriye uyruklu iki şahsın, kimlik sorgusu yapmak isteyen polislere kimliklerini göstermek istemeyerek tartıştığı ve tartışma sonunda içlerinden bir tanesinin polislerden birine kafa atarak yaralanmasına neden olduğu iddia edildi. Olaya şahit olan vatandaşlar ise Suriye uyruklu şahısları linç etmek istedi. Kısa sürede olay yerinde toplanan yüzlerce vatandaşın saldırısı sonucu yaralanan şahıslardan biri polisler tarafından bölgeden uzaklaştırılırken diğeri ise bir işyerine sığındı.

Takviye ekip geldi

Vatandaşların işyerine sığınan Suriye uyruklu şahsı da linç etmek istemesi üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisler güvenlik kordonu oluşturduktan sonra Suriyeli şahsı dışarı çıkartmak istedi. Şahsın dışarı çıkartılmasıyla birlikte güvenlik şeridini aşan kalabalık saldırıya geçti. Kalabalığı durdurmakta zorlanan polisler Suriyeli şahsı yeniden içeri soktu. Güvenlik şeridini biraz daha genişleten polis ekipleri, takviye ekiplerin de gelmesiyle birlikte şahsı çevik kuvvet polislerine ait otobüse koyarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Polisin kontrol altına almakta zorlandığı kalabalık zaman zaman taşkınlık çıkarttı. Polis ekipleri kalabalığa biber gazı sıkarak uzaklaştırmaya çalıştı.