TBMM'ye yeni bina geliyor: 42 metrelik 15 Temmuz anıtı da olacak

TBMM'nin, yeni bina inşaatına başlanacağı, ayrıca bir de 15 Temmuz anıtı dikileceği öğrenildi.

TBMM'ye yeni bina geliyor: 42 metrelik 15 Temmuz anıtı da olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde genel kurulun 1 Ekim’e kadar çalışmalarına ara verme kararıyla yasama çalışmaları sona ererken, yeni bina inşaatı arayışa başlandığı öğrenildi.

16 Nisan 2017’de yapılan ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren şaibeli referandumunun kabulü çerçevesinde milletvekili sayısının 600’e çıkarılması nedeniyle yeni bina inşaatı kesinleşti. Halen 472 milletvekili odası bulunan mevcut halkla ilişkiler binasının kullanılması durumunda 128 milletvekili açıkta kalacağı için ilk seçime kadar milletvekili odalarının yer alacağı bu binanın yetiştirilmesi bekleniyor. Yeni bina yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.

15 Temmuz anıtı geliyor

Meclis’te bina dışında önemli bir çalışma daha yürütülüyor. ’15 Temmuz anıtı’ için sipariş verilen TBMM’de bürokratlar, 42 metre yüksekliğinde ve 15 metre enindeki anıt için TBMM kampusu içinde yer arıyor.

HaberTürk‘ün aktardığına göre, anıtın, Meclis’in ön tarafına, resmi törenlerin yapıldığı, cenazelerin kaldırıldığı Atatürk Anıtı’nın önüne yapılması ilk seçenek. Ancak, anıtın büyüklüğü nedeniyle hem Atatürk Anıtı’nı gölgede bırakacak olması hem de Meclis’in resmi yazışmalarında da kullandığı amblemini oluşturan siluet bozulacağı için bu seçeneğe sıcak bakılmıyor.