TBB'den 'Atatürk pankartı' yasağına şikayet başvurusu

Türkiye Barolar Birliği, Süper Kupa final maçına Beşiktaşlı taraftarların getirdiği pankartın stada alınmaması nedeniyle şikayette bulunacak.

TBB'den 'Atatürk pankartı' yasağına şikayet başvurusu

Türkiye Barolar Birliği, Süper Kupa final maçına Beşiktaşlı taraftarların getirdiği “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” yazan pankartın stada alınmaması nedeniyle şikayette bulunacak.

Samsun’da oynanan Beşiktaş ile Konyaspor Süper Kupa final maçına Beşiktaşlı taraftarların getirdiği “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” yazan pankartın stada alınmamasına tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği, sorumluların tespiti ve gereğinin yapılması için Samsun Valiliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti’nin ortak değeridir. ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ pankartını stadyuma almamak haddini bilmemektir.Sorumluları şikayet edeceğiz. Elbette sonuç alacağız. Bugün olmazsa yarın. Ama mutlaka! Atatürk’e saldıranlar eninde sonunda tarihin karanlığında yitip gitmiştir. Atatürk ise çağının ötesini aydınlatmaya hep devam etmiştir. Bu böyle biline” dedi.