Tayyip Erdoğan'a esnaf buluşmasında protesto

Tayyip Erdoğan Bağcılar'da katıldığı esnaf buluşmasında protesto ile karşılaştı.

Tayyip Erdoğan'a esnaf buluşmasında protesto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Bağcılar Spor Kompleksi’nde düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bazı servisçilerden plaka tahdidi sloganları yükselince “Ben size plaka tahdidi sözü vermedim. Ben size plaka tahdidi sözü verdiysem o günün konuşmaları ortada. Gelin bunun arkasında dururum. Eğer plaka tahdidi dediyseniz, böyle bir adım atılırsa en büyük bedeli çocuklarımız öder. Ve hak edilmediğiniz şeyi, kusura bakmayın veremeyiz” dedi.

Erdoğan’ın konuşması sırasında servisçilerin tahdit konusundaki sloganları üzerine, “Az önce genel sekreteriniz bir mektup verdi. Mektubu okudum. Tekrar Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdim. Kendileri arkadaşlarınızla konuşmak suretiyle inşallah bir yere varacaklar”

“Tayyip Erdoğan verdiği sözün arkasında durur”

Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Ben size plaka tahdidi sözü vermedim. Eğer ben plaka tahdidi söze verdiysem o günün konuşmaları ortada gelin sözümün arkasındayım. En büyük bedeli çocuklarımız öder. Hak edinmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak veremeyiz. Burada plakalar konusuna yapılan görüşmelerde mevcut plakaların farklılık arz eder hale getirmesi konusunda bir adım atılması arz ediliyor. Ama tahdit koyduğunuz anda bir anda piyasalarda plakalar hak edilmediği bir şekilde artacak gidecek. Kimse kapris yapıp bu kaprislere ülkeyi alet etmesin. Tayyip Erdoğan verdiği bir sözün arkasında durur. O günkü konuşmamı çıkartacağım kayıtlardan. Ben plaka sorunun halledeceğimizi söyledim tahditli plaka sözü vermedim. Bu işe tahdit getirdiğinizde bu işin faturası tüm ülkedeki yavrularımıza olacaktır. Servis taşımacılığın maliyet bir anda artacaktır şişecektir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Mayıs 2015 tarihinde, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “Türkiye Esnaf Buluşması” organizasyonuna katılmış, servisçi esnafının açtığı “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartını okuyup , “Doğru söyleyin sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben bu noktada yeşilaycıyım. Sizden bu sözü aldıktan sonra ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki bununla ilgili adımı da siz atacaksınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız da ‘tamam dedi, biz de adımı atacağız’ dedi. Hayırlı olsun.” diye konuşmuştu.