Tarık Akan ölümünün birinci yılında anıldı

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Tarık Akan, mezarı başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Tarık Akan ölümünün birinci yılında anıldı

Sinemamızın usta isimlerinden  Tarık Akan, ölümünün 1. yılında ailesi ve sevenleri tarafından ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Tarık Akan’ın İstanbul Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında yapılan anma törenine, Tarık Akanın eşi Acun Günay, çocukları, sanatçı dostları, DİSK üyeleri ve çok sayıda seveni katıldı.

Anmada konuşan DİSK Başkanı Kani Beko, “Bizim de arkadaşımızdı dostumuzdu. Kardeşimizdi. Ağabeyimizdi. DİSK’e çok sık gelen sanatçı arkadaşlarımzııdan biriydi. Tarık bizim için çok kıymetli. Çok önemli bir insandı. Türkiye işçi sınıfının, dünya emek hareketinin bir dostuydu. Toprağa değil, milyonların kalbimine gömülmek önemli. Tarık Akan gibi. Işıklar içinde yatsın. Toprağı bol olsun” ifadelerini kullandı.

Rutkay Aziz de Tarık Akan’ı anlatırken kısa bir şiir okudu. “Ben bu Tarık’ı bu kadar özleyeceğimi bilmezdim” diyen Aziz, “Bu ortak kavgamızdı. DİSK’in kavgasıydı. Emekçinin kavgasıydı. Yaşanılan tüm bu iftiralara, yolsuzluklara, adaletsizliklere, hukuksuzluğa rağmen biz bu umutla adalet yürüyüşünü sürdürmek zorundayız. Bunun için de emekçinin yanında olmakla yükümlüyüz. Bu doğrultuda hep beraber adalet nöbeti tutuluyor. Buradaki tüm dostlarımızı oraya bekliyoruz” dedi. Aziz, konuşmasını “Fiziksel varlığından yoksun olsak bile içimizde her zaman yaşayacak olan değerli aydınımızı sevgiyle anıyoruz.” ifadeleriyle tamamladı.

Usta sanatçının oğlu Barış Zeki Üregül ise şunları söyledi: “Onu çok özlüyoruz. Babamı seven, gençken izleyen, posterlerini asan Türk halkına, babamın sevgisine sevgiyle karşılık verdikleri için teşekkür ediyorum”

Anma, Akan’ın mezarına karanfiller bırakılmasının ardından sona erdi.

Anmadan bazı fotoğraflar:

tarikakan

7u