'Tarafsız' Danıştay Başkanı'na bildirge yanıtı: "Cübbede ilik arayacağına ağzını kilitle"

Erdoğan karşısında iliksiz düğmesini kapatmaya çalışan Danıştay Başkanı'nın AKP'lileri aratmayan sözlerine yanıt geldi.

'Tarafsız' Danıştay Başkanı'na bildirge yanıtı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında ‘düğmesiz cübbesini iliklemeye çalışması’yla bilinen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’e ‘Adalet Kurultayı’yla ilgili açıklaması nedeniyle tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Tezcan, düzenlediği basın toplantısıyla partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaşarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin ‘Adalet Kurultayı’nı eleştiren Danıştay Başkanı Güngör’e tepki gösteren Tezcan, “Tam adaletin gündemde olduğu bir süreçte, adli yıl açılışında yaşadıklarımız, çok ilginç. Bizim ‘Adalet Kurultayı’mız iktidar çevrelerini rahatsız etti. Onların rahatsız olmasını anlıyorum; ama Danıştay Başkanı’nın rahatsız olması, ilginç geldi. Danıştay Başkanı, adaletin istendiği ve konuşulduğu bir kurultaydan niye rahatsız olur? Yargının bağımsız olmasını, herkesten çok onların istemesi lazım. Bir Danıştay Başkanı düşünün ki yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisini bir siyasi hasım gibi karşısına alıp, ana muhalefet partisine yönelik açıklamalarda bulunuyor. Danıştay Başkanı’nın açıklaması dahi Türkiye’de yargının hangi noktada olduğunun ibretlik bir örneğidir. Ancak bizim de bir çift sözümüz var Sayın Başkana. Cübbede iliklemek için ilik arayacağına ağzını kilitle” diye konuştu.

‘Tarafsız’ yargının Danıştay Başkanı…

Erdoğan’la çay topladığı görüntüleri, kızının Saray’daki kadroda yer alması, darbe girişiminin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e “Selaları iyi düşünmüşsünüz” demesi ve Erdoğan karşısında iliksiz olan cübbesini kapatmaya çalışmasıyla bilinen ‘tarafsız’ Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, geçtiğimiz günlerde Habertürk’ten Nagehan Alçı‘ya konuşarak CHP’yi eleştirmişti.

Güngör açıklamasında ‘Adalet Kurultayı’nı hedef alarak “Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı. Şundan emin olun ki, şimdiye kadar herhangi bir kararımızla ilgili en ufak bir telkin, telefon, uyarı almadım, almadık. CHP, Adalet Kurultayı’ndan sonra yayınladığı bildirgeyle ne yapmaya çalışıyor? Aslında ben biliyorum. Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu. Şimdi artık yargı bunu yapmıyor. O nedenle rahatsızlar” ifadelerini kullanmıştı.