Taksicilerden Hollandalı yolcu almama kararı!

İstanbul Taksi Durakları Derneği, Hollanda'yı protesto ederken, bazı taksiciler "Hollanda hükümeti özür dileyene kadar Hollandalı yolcu taşımayacaklarını" duyurdu.

Taksicilerden Hollandalı yolcu almama kararı!

İstanbul Taksi Durakları Derneği, Hollanda hükümetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınırdışı etmesi ve Türk vatandaşlarına yönelik tavrını protesto etmek için Hollanda ürünlerini ‘boykot’ edeceği bildirirken, bazı şöförler de Hollandalı yolcuları taşımama kararı aldı.

İstiklal Caddesi’ndeki Hollanda Konsolosluğu önünde toplanan taksiciler adına konuşan İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkanı Resul Sivri, “Hollanda tarafından Türk bakanlara ve gurbetçilere yapılan davranış ve tutumların son derece yanlış, anti demokratik olduğunu” söylerken “Bu davranışların bir an önce düzeltilmesini ümit ediyoruz. Bu ülkenin idaresini sizlere bırakmayacağız. Bu ülke üzerindeki projelerinizi hayata geçiremeyeceksiniz. Sizin asıl amacınız Türkiye'”yi zayıf gösterip Cumhurbaşkanımızı devirmektir.” ifadelerini kullandı.

Hollandalı yolcu almayacaklar!

Basın açıklamasının ardından gruptaki bazı taksicilerin Hollanda vatandaşlarını taşımayacaklarını dile getirmeleri dikkat çekti. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu önündeki güvenlik önleminin sürdüğü görüldü.