Takımı 5-1 yenilen Alpay Özalan, kovulmasını referandum kararına bağladı

Eskişehirspor'un Manisaspor'a evinde 5-1 kaybetmesinin ardından görevine son verilen Teknik Direktör Alpay Özalan kararı "Başkanlığa evet" demesine bağladı

Takımı 5-1 yenilen Alpay Özalan, kovulmasını referandum kararına bağladı

TFF 1. Lig’in 20. haftasında Eskişehirspor’un Manisaspor’a evinde 5-1 kaybetmesinin ardından görevine son verilen Teknik Direktör Alpay Özalan, “Sportif başarısızlıktan değil, siyasi düşüncelerimden dolayı gönderildim” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen Özalan, gönderilme nedeninin sportif başarısızlık olmadığını öne sürdü.

Siyasi düşüncelerinden dolayı gönderildiğini iddia eden Özalan “Doğrudur. Kulübümüzle yollarımızı ayırdık. Ancak özellikle sosyal medyada, yazılı medyada, görsel medyada söylendiği gibi, daha doğrusu öyle bir algı operasyonu oluşturulduğu gibi benim kesinlikle sportif bir başarısızlığımdan dolayı buradan ayrıldığım söz konusu değildir. Bunu herkes çok iyi biliyor. Özellikle kendi sahamızda oynamış olduğumuz son maç Manisa maçından önce lider olan bir takımın hocası sportif başarısızlıktan dolayı kulübüyle ayrıldığı konuşmaları ya da bu şekilde algılanmasının çok doğru olduğuna inanmıyorum. Biliyorsunuz ülkemiz bir referandum sürecinden geçiyor. Herkes demokratik hakkını bir birey olarak düşüncelerini, fikirlerini söylüyor. Biz de söyledik. Buraya gelirken de bizim safımız belliydi. Bizim burada olduğumuz süre içerisinde de bizim safımız belliydi, referandumda da safımız belli, buradan gittikten sonra da bizim safımız bellidir. Bizim dik duruşumuz budur” diye konuştu.

“Kesinlikle sportif bir başarısızlık yok”

Yönetim Kurulu’nun aldığı karara saygı duyduğunu belirten Alpay Özalan, “Yönetim kurulu böyle bir karar almıştır, biz de saygıyla karşılamışızdır. Bundan sonra Eskişehirspor takımına başarılar dilerim şampiyonluk yolunda. Eskişehirspor halkına, Eskişehir halkına çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimiz günden beri bizi iyi, sıcak karşıladılar. Böyle bir ayrılık oluyor. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler ama lütfen şu algıyı benim ağzımdan duyarak basınınıza yansıtın. Kesinlikle sportif bir başarısızlık yoktur. Şuan ligin en az yenilen iki takımından biri Eskişehirspor’dur, ligin en çok gol atan takımı Eskişehirspor’dur, ligin en çok galip gelen iki takımından biri Eskişehirspor’dur. Burada başarısızlıkla ilgili bir şey söz konusu değildir. Buradan bizim gidişimizin sebebinin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor. Başka söylenecek bir şey yok. Yönetim benimle ayrılacağını söyledi. Gerekçe olarak bir şey söylemediler ama bunu herkes biliyor tabi ki ne olduğunu. O yüzden yönetim böyle bir karar aldıysa biz de saygı duyarız” ifadelerini kullandı.