Tacize uğradıklarını şikayet etmek için gittikleri polisten dayak yediler

İzmir'de, AKP rejimini özetleyen bir olay yaşandı; taciz edildikleri için polisten yardım isteyen kadınlar, polisten dayak yedi.

Tacize uğradıklarını şikayet etmek için gittikleri polisten dayak yediler

9 Ağustos akşamı İzmir Alsancak’ta 19 ve 22 yaşlarındaki iki kadın sokakta yürürken yanlarından geçen motorsikletli iki kişi tarafından tacize uğradı. Polislere şikayet etmeye giden genç kadınlar, bir de polislerin hışmına uğradı.

Arkadaşıyla birlikte yolda yürürken motosiklet üzerindeki iki kişi tarafından tacize uğradığını belirten iki genç kadın, karakola doğru şikayet etmek için yürümeye gittikleri sırada karşılaştıkları polisin şiddetine maruz kaldılar.

Genç kadınların beyanlarına göre tacizciyi şikayet etmek için polisin yanına yaklaştıkları sırada polisin, “Size bu kılıkla az bile yapmışlar, şu halinize bakın” demesi üzerine polise de tepki gösteren kadınlar, söz konusu polisten yumruk yedi.

Polis tarafından kırık olan ayağına basıldığını ve tekmelendiğini de belirten genç kadında, polisin neden olduğu çok sayıda morluk ve tırnak izleri de var. Aynı zamanda, arkadaşının polis tarafından darp edilmesine tepki gösteren diğer kadına da polis bir kez daha saldırdı.

Genç kadın, “Bir polisin yapması gereken şey orada tutanak tutabilirdi, plakasını aldıysa o an müdahale edebilirdi. Bunu yapmıyorsa bile bizi karakola yönlendirebilirdi. Hadi hiç yardımcı olmadın bari bize saldırmasaydın” diye konuştu. Diğer arkadaşı ise, “Hem taciz edildim. Üstüne yardım istediğim polisten darp edildim. Şu saatten sonra nasıl güvenebilirim polislere, insanlara?” diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren genç kadınların avukatı, kadınların hem taciz edildikleri motosiklet üzerindeki 2 kişiden, hem de polis memurundan şikayetçi olduklarını, aynı şekilde polisin de kendilerinden şikayetçi olduğunu belirterek konunun yargıya taşındığını ifade etti.

Olayla ilgili kamera görüntüleri de mevcut.