SYRIZA işçi sınıfına ihanet etmeye devam ediyor: Bu sefer de demiryolları…

SYRZIA, Yunanistan'ın ulusal demiryollarının İtalyan Ferrovie dello Stato'ya (FS) satılmasını onayladı.

SYRIZA işçi sınıfına ihanet etmeye devam ediyor: Bu sefer de demiryolları…

Yunanistan’ın iktidardaki radikal demokrat partisi SYRZIA, Yunanistan’ın ulusal demiryollarını 45 milyon euro karşılığında İtalyan Ferrovie dello Stato’ya (FS) satılmasını onayladı.

İki yıl önce yapılan anlaşma kapsamında, Yunanistan’ın uluslararası kredi kuruluşlarına olan borcunu ödetme kisvesiyle ülkeyi tamamen teslim almak isteyen uluslararası sermaye grupları, en büyük desteği SYRIZA’dan bulmuş durumda. Yunanistan’da gerçekleşen son seçimlerde, özelleştirmeleri durduracağını ve ülkedeki kemer sıkma politikalarına karşı direnecekleri sözleriyle seçilen SYRIZA iktidarı, iktidara geldiklerinden bu yana sözlerinin tam tersine hareket etmeye devam ederek, Yunan işçi ve emekçi sınıflarına ihanet etmeye devam ediyor.

SYRIZA’nın özelleştirilmesini onayladığı demiryolları, yılda 4.5 yon yük ve 4.5 milyon yolcu taşıdığı tahmin ediliyor.

İlk peşkeş değil

Ülkenin önemli altyapı tesislerini birer birer sermayeye peşkeş çekerek işbirlikçi pozisyonlarını sayısız kez teşhir eden SYRIZA iktidarının bu hamlesi ne yazık ki ilk değil. Radikal demokrat SYRIZA bu zamana kadar bir çok sayıda özelleştirmenin altına imza attı.

Yağma politikalarıyla Türkiye’deki AKP iktidarını akıllara getiren parti, 2015 yılında 368.5 milyon euro karşılığında ülkenin en büyük limanını Çin’e, 1.23 milyar euro karşılığında ise ülkenin 14 havaalanını 40 yıl boyunca Alman Fraport’a satmıştı.