SYRIZA, ABD’nin Suriye’ye dönük haydut saldırısını da meşrulaştırdı

  Yunanistan’ın radikal demokrat partisi SYRIZA lideri Alexis Çipras, şimdi de ABD’nin Suriye’ye dönük haydut saldırısını meşrulaştırdı. Yunanistan’ın radikal demokrat partisi SYRIZA’nın lideri ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, bugün İspanya’da gerçekleşen 3. Güney Avrupa Birliği Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere Madrid’e gitti. El Prado Sarayı’nda gerçekleşen Zirve’ye, SYRIZA lideri Alexis Çipras’ın yanı sıra, İspanya, Fransa, İtalya,... View Article

SYRIZA, ABD’nin Suriye’ye dönük haydut saldırısını da meşrulaştırdı

 

Yunanistan’ın radikal demokrat partisi SYRIZA lideri Alexis Çipras, şimdi de ABD’nin Suriye’ye dönük haydut saldırısını meşrulaştırdı.

Yunanistan’ın radikal demokrat partisi SYRIZA’nın lideri ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, bugün İspanya’da gerçekleşen 3. Güney Avrupa Birliği Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere Madrid’e gitti.

El Prado Sarayı’nda gerçekleşen Zirve’ye, SYRIZA lideri Alexis Çipras’ın yanı sıra, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Güney Kıbrıs ve Malta liderleri de katıldı. Açıklanan resmi programa göre zirvede AB’nin geleceği, göçmen-sığınmacı sorunu, artan terör saldırıları ve bununla bağlantılı olarak güvenlik meselesi, Brexit gündemi konuşuldu.

Zirve sonrasında liderler, yazılı bir açıklama yayınladılar. Yayınladıkları yazılı açıklamada, Suriye’ye dönük emperyalist müdahaleleri ve ABD’nin saldırısını meşrulaştıracak ifadeler de yer alıyor.

Liderler yayınladıkları açıklamada, Suriye’ye dönük emperyalist müdahaleyi meşrulaştırmak için ortaya atılan “Esad’ın kimyasal silah kullandığı” yalanına başvurularak, bu iddiaları “en sert şekilde” kınadılar.

Böylelikle radikal demokrat parti SYRIZA, Yunan işçi sınıfına ve emekçilerine dönük uyguladığı halk düşmanı ekonomik politikaların yanı sıra, uluslararası siyasette de emperyalizmin güdümünde olacağını bir kez daha ilan etmiş oldu.

Yunanistan’ın radikal demokrat partisi SYRIZA, günümüzde anti-emperyalizmi programına ve gündemine almayan sol eğilimlerin, pratikte sağ bir partiden hiçbir farkı olmayacağının en güncel örneğini oluşturuyor.