Suudi Arabistan'da bir kadın mini etek giydiği için tutuklandı

Şeriat hükümleriyle yönetilen Suudi Arabistan'da mini etek giyip dolaştığı anlara ait bir videoyu yayınlayan kadın, tutuklandı.

Suudi Arabistan'da bir kadın mini etek giydiği için tutuklandı

Şeriat hükümleriyle yönetilen ve kadınların yaşam koşullarının en kötü olduğu olduğu ülkelerden Suudi Arabistan’da mini etek giyerek dolaştığı görüntüleri içeren bir videoyu sosyal medya hesabından yayınlayan kadın, tutuklandı.

“Kulud” adlı manken kadının paylaştığı videoda Şakra kenti yakınlarındaki tarihi Uşaykır köyünde, boş bir sokakta dolaştığı görülmüştü. Görüntüleri Snapchat hesabı üzerinden paylaşan kadın sosyal medyada bazı Suudi kullanıcılar tarafından “Model Kulud yargılanmalı” etiketiyle hedef alınmıştı.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, videoda yer alan kadın polise, görüntülerin kendi bilgisi dışında paylaşıldığını söyledi.

Suudi haber ajansları da, kadının ifadesinde bir erkek akrabasının o sırada kendisine eşlik ettiğini söylediğini bildirdi.

Tutuklandı

Suudi Arabistan devlet televizyonu, başkent polisin kadını “uygunsuz kıyafetler” giydiği için tutukladığını ve davanın başsavcılık tarafından ele alındığını bildirdi.

Suudi Arabistan’da erkekler ve kadınlar için katı kıyafet kuralları bulunuyor. Kadınların gevşek, uzun kıyafetler giymesi gerektiği, saçlarını ve yüzlerini örtmesi şart koşuluyor.