Suudi Arabistan: Türk kardeşlerimizin Arap dünyasına sızma dönemi sona erdi

Suudi Arabistan'ın BM Büyükelçisi, Türkiye'yi Katar'daki askeri varlığı konusunda uyararak dikkat çeken ifadeler kullandı.

Suudi Arabistan: Türk kardeşlerimizin Arap dünyasına sızma dönemi sona erdi

Suudi Arabistan, Türkiye’yi Katar’daki askeri varlığı konusunda uyararak, “Türk kardeşlerimizin Arap dünyasına sızma dönemi çoktan sona ermiştir” dedi.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre, Suudi Arabistan’ın BM nezdindeki büyükelçisi Abdullah El Muallimi, Katar’ın Türkiye ve İran ile ilişkilerine atıfta bulunarak, Katar’ın geleceğinin “uzak yerlerle” değil, komşularıyla olduğunu söyledi. Muallimi, “Türk kardeşlerimiz Arap dünyasına sızma ve istenmeyen müdahaleler döneminin çoktan sona erdiğini anlamalıdır. Türkiye yapıcı bir rol oynamak isterse bu memnuniyetle karşılanır. Ama askeri üsler ya da askeri müdahale yoluyla rol oynamaya çalışmak yapıcı olmaz ve Türkiye’nin Arap dünyasındaki itibarına zarar verir” ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Reem el Haşimi de, Katar’ı ‘Türkiye’yi topraklarında askeri güç bulundurmaya teşvik ederek gerilimi daha da tırmandırmakla’ suçladı. Bölgede hiçbir askeri gerilim istemediklerini belirten El Haşimi, “Bu konuyu ABD ya da Kuveyt olsun, güçlü bir arabuluculuk yardımıyla kendi aramızda çözebilmeyi umuyoruz” dedi.