Suudi Arabistan Rusya'dan S-400 alıyor

Putin ve Kral Selman bin Abdülaziz'in dün Moskova'da yaptığı görüşmelerin sonunda S-400 füze savunma sistemleri satışı konusunda anlaşma sağlandı.

Suudi Arabistan Rusya'dan S-400 alıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in dün Moskova’da yaptığı görüşmelerin sonunda Riyad’a S-400 füze savunma sistemleri satışı konusunda prensip anlaşması sağlandı. Rus basını, Suudi Arabistan’ın en az 4 S-400 kompleksi satın alabileceğini yazdı.

Sputnik‘in aktardığı haberde, Rus ve Suudi yetkililer arasındaki görüşmelere yakın bir kaynak, Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada Riyad’ın 2 milyar dolara en az 4 S-400 kompleksi alabileceğini belirtti.
Kaynak, anlaşmanın nihai parametrelerinin ay sonundaki Rusya-Suudi Arabistan hükümetlerarası askeri-teknik birliği komisyonu toplantısında belirlenebileceğini ifade etti.

SUUDİ ARABİSTAN, S-400 ALAN ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLACAK
Eğer taraflar S-400 sözleşmesi imzalarsa Suudi Arabistan, Çin ve Türkiye’nin ardından S-400 alan üçüncü ülke olacak.

KALAŞNİKOF TÜFEKLERİ SUUDİ ARABİSTAN’DA ÜRETİLECEK

Bu arada dünkü görüşmeler sonucunda taraflar, Kalaşnikof tüfeklerinin Suudi Arabistan’da üretilmesini öngören bir sözleşmeye, TOC-1A çoklu roketatar sistemi, Kornet-EM tanksavar füze sistemi ile AGS-30 bomba atar satışını ve yerelleştirmesini öngören mutabakata imza atıldı.

ANLAŞMA PAKETİNİN HACMİ 3 MİLYAR DOLAR CİVARINDA

İki ülke arasında dün yapılan askeri anlaşmaların toplam 3 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.