Suudi Arabistan: Katar'a sunulan koşullar müzakere edilemez

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, her türlü ilişkileri kestikleri Katar'la ilgili açıklama yaptı.

Suudi Arabistan: Katar'a sunulan koşullar müzakere edilemez

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, her türlü ilişkileri kestikleri Katar’a sundukları koşulların “Müzakere edilemez” olduğunu söyledi.

Washington’da basın mensuplarına konuşan El Cubeyr, “Davranışlarını değiştirmek Katar’a kalmış, eğer değiştirmezlerse izole edilmiş şekilde kalacaklar” dedi. El-Cubeyr, “Görüşümüzü ortaya koyduk, adımımızı attık; şimdi davranışını değiştirmek Katarlılara kalmış. Ancak eğer değiştirmezlerse izole edilmiş şekilde kalacaklar.” açıklamasını yaptı.

Suudi bakan, Katar’ın yeniden Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK) dönmek için ne yapması gerektiğini bildiğini de sözlerine ekledi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran’da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Katar’a abluka uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın içinde TSK’nın askeri üssünün kapatılmasını da içeren 13 maddeden oluştuğu ifade edilen taleplerinin Kuveyt aracılığıyla Doha yönetimine ulaştırıldığı uluslararası basına yansımıştı.