'Sürpriz' isimlerden olumsuz yanıtlar

Meral Akşener'in kuracağı sağ partide yer alacağı öne sürülen isimlerden yalanlama geldi.

'Sürpriz' isimlerden olumsuz yanıtlar

Düzen siyasetinin sağ cephesinde MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde yürütülen yeni parti çalışmalarında üç ‘sürpriz’ isim gündeme gelmişti.

Ekimde kurulması beklenen partide eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu’nun da yer alacağı iddia edildi. Ancak dünden beri zikredilen 3 isimden 2’si 24 saat dolmadan iddiayı yalanladı.

Akşener’le hareket edeceği öne sürülen Ali Bardakoğlu, konu ile ilgili yazılı açıklamasında “Diyanet işleri başkanlarının siyasete girmesini doğru bulmuyorum” derken, bu tavrının bilindiğini, bu yüzden bugüne kadar hiçbir partiden siyaset teklifi gelmediğini, siyasete de sıcak bakmadığını vurguladı.

Yeni parti için teklif gönderildiği ve katılmaya olumlu baktığı iddia edilen ikinci isim olan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç da “Şahsımın yeni kurulmakta olan bir parti ile görüşme halinde olduğunu ifade eden haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır.” diyerek iddiaları yalanladı.

Hak ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) kurucusu olan, ancak daha sonra partiden ayrılan Pamukoğlu’nun ise tavrı henüz bilinmiyor. Ancak eski asker olan Pamukoğlu’nun kendisine gelen teklife sıcak baktığı iddia ediliyor.