Suriyelileri hedef alan İP, evlerin işaretlenmesine 'karanlık tezgah' dedi

Meral Akşener'in partisinden Malatya'da Alevi vatandaşlara ait evlerin işaretlenmesi ile ilgili bir açıklama geldi.

Suriyelileri hedef alan İP, evlerin işaretlenmesine 'karanlık tezgah' dedi

Türkiye’de yaşayan Suriyelileri açlık sorununun sorumlusu gibi gösteren Meral Akşener’in partisinden, bugün Malatya’da Paşa Köşkü Mahallesi’nde Alevi vatandaşlara ait 13 evin işaretlenmesi ile ilgili bir açıklama geldi.

Partinin Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray tarafından yapılan açıklamada, “Mezhep ve etnik köken üzerinden siyaset yapmak gibi kötü bir alışkanlığın olduğu Türkiye’de, böylesi eylemler toplumsal huzuru hedef alan karanlık tezgahlardır.” ifadesi kullanıldı. Oysa Çıray’ın ‘tepki’ gösterdiği mezhep ve köken üzerinden ırkçı siyaset, bizzat İP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ tarafından yapılmıştı.

Çıray’ın yaptığı açıklamada işaretleme olayının ‘karanlık oyun’ olduğu iddia edilirken, “Türkiye hakkında hesap yapan güçlerin mezhep kartını öne sürdüğü” savunuldu. Açıklamada Alevilere de ‘müsterih’ olma çağrısı yapıldı.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye’deki açlık sorununun kaynağını “obez” ve “fazla kilolu” diye tariflediği Suriyeliler olarak göstermişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/23/meral-aksenerin-partisinden-irkci-paylasim/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/05/akp-mi-ak-parti-mi-iyi-parti-mi-ip-mi-aziz-nesinden-yanit-var/