Suriyelilere lince provokasyon diyenlere gözaltı!

Ankara'da Suriyelileri hedef alan saldırıların ardından yapılan sosyal medya operasyonlarında TKH üyesi bir isim de gözaltına alındı.

Suriyelilere lince provokasyon diyenlere gözaltı!

Ankara Demetevler’de pazartesi gecesi 5 yaşındaki kız çocuğuna Suriyeli bir göçmenin tecavüz ettiği yönündeki sosyal medya yalanının yayılmasının ardından çok sayıda kişi sokağa çıkmış, olaylarda bir çok Suriyeli de hedef olmuştu.

Olayların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yapılan bazı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin, göçmenlere karşı halkı sokağa çıkmaya çağırdıkları iddiasıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılık 21 kişi hakkında gözaltı kararı aldı. Ancak savcılığın gözaltı kararı verdiği isimler arasında yer alanların sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında, suçlama gerekçesi ile ilgili büyük soru işaretleri oluşuyor.

Dün gözaltına alınan isimler arasında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi Özgür Özkök de bulunuyordu. Ancak Özkök’ün olayların yaşandığı saatlerde Twitter hesabından hesabından yaptığı paylaşımlar ve yazdığı tweet’lerde, halkı sokağa çağırmanın aksine Suriyelilere dönük saldırıların bir provokasyon sonucu başladığını ortaya koymaya çalıştığı görülüyor.

Savcılığın kararıyla gözaltına alınan isimlerden birinin de @sehitkoliblair isimli bir Twitter fenomeni olduğu öğrenildi. Twitter’in popüler fenomenlerinden biri olduğu bilinen @sehitkoliblair, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada “Demetevler’deki olayları abartanlarla ilgili SURİYELİLER ATOM BOMBASI ATMIŞ yazdığım için polis aradı. Eve geliyor şu an. İfademi alacaklar.” diye yazdı.
Olayları tahrik eden sosyal medya paylaşımlarını ti’ye almak için ironik biçimde dile yazdığı tweet nedeniyle hakkında gözaltı kararı verilen sosyal medya kullanıcısı yaşananları “Gerçekten inanılır şey değil olayı abartanlarl dalga geçmek için atılan twit bile mesele oluyor :)” diyerk yorumladı.