Suriyeliler cihatçı çetelerden temizlenen evlerine yerleşiyor

Çeşitli cihatçı grupların kontrolü ve ablukası altında olan bölgelerde yaşayan Suriyeliler, bölgelerin Suriye Ordusu tarafından cihatçı gruplardan temizlenmesiyle birlikte Suriyeli vatandaşlar evlerine kavuşmaya başladılar.

Suriyeliler cihatçı çetelerden temizlenen evlerine yerleşiyor

Suriye’de çeşitli cihatçı çetelerin kontrolü ve ablukası altında olan bölgelerde yaşayan halk, sözkonusu bölgelerin Suriye Ordusu tarafından temizlenmesiyle birlikte yeniden yerleşmeye başladı.

Başta IŞİD olmak üzere çeşitli cihatçı grupların yerleşim yerlerini işgal etmesi ve abluka altında tutmasından sonra evlerinden ve işlerinden ayrılmak zorunda kalarak farklı bölgelere göç etmeye zorlanan Suriyeli vatandaşlar, Suriye Ordusu’nun yerleşim bölgelerindeki cihatçı çeteleri kademeli bir şekilde temizlemesiyle birlikte eski evlerine kavuşmaya başladı.

Suriyeli vatandaşların evlerine kavuştuğu en son noktalardan bir tanesi Halep bölgesindeki Menbic kırsalı oldu. Suriye Haber Ajansı’nın aktardığına göre binlerce Suriyeli vatandaş, bölgenin cihatçı çetelerden temizlenmesi ve Suriye Ordusu’nun güvenliği sağlamasıyla birlikte evlerine döndü. IŞİD’in işgali süresince zarar gören evlerini ve tarım arazilerini en kısa sürede onarmayı ve hayatlarına kaldıkları yerden devam etmek istediklerini belirten Suriyeli vatandaşlar, Suriye Devleti’nin bu konuda kendilerine yardımcı olduklarını da belirtti.

BAAS Partisi Menbic Şube Başkanı Abdullah el Hüseyin, 2000’den fazla vatandaşın tarım aletleri ve hayvan sürüleriyle birlikte Suriye Devleti’nin sunduğu tıbbi, gıda ve diğer insani yardımlarla birlikte evlerine ve işlerine döndüklerini açıkladı.