Suriyeli işçiye işkence eden şahıs gözaltına alındı

İşe geç kalan Suriyeli işçinin üzerine basarak çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan şahıs gözaltına alındı.

Suriyeli işçiye işkence eden şahıs gözaltına alındı

İzmir Ayakkabıcılar Sitesinde ayakkabı ustalığı yapan Hasan K. adlı şahıs, işe geç kalan Suriyeli işçinin üzerine basarak çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Şiddet uyguladığı anın fotoğrafını bir de “Türk’ün Suriyeliye intikamı” şeklinde ırkçı bir not yazarak paylaşan şahıs, fotoğrafa gelen bir yoruma da “Sabah işe geç kalmanın cezasını kestim” şeklinde yanıt verdi. Skandal olaya tepkiler artınca İzmir Emniyeti, Hasan K.’yı gözaltına aldı.

“Sana mı soracağım lan çakal”

Gözaltına alınışı sırasında bir gazetecinin “Neden yaptın?” sorusuna “Sana mı soracağım lan çakal” diye yanıtlayan Hasan K. ifadesi alınmak üzere Işıkkent Polis Merkezine getirildi.

‘Şaka’ yapmış!

Hasan K.’nın polisteki ilk ifadesinde şaka yapmak için o fotoğrafı çektiğini ve paylaştığını söylediği belirtildi.

Bu tür olayların esnafı üzdüğünü söyleyen İzmir Ayakkabıcılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Kavlak, “Bu tür haberlerle anılmak istemiyoruz. Bizim esnafımızın hepsi duyarlı ve insancıldır, hepsi ekmeğinin peşindedir. Bu hareketleri tasvip etmiyoruz. Böyle davranan esnaflar varsa da ben uyarmak istiyorum. Hepsi devlete hesap verir” dedi.