Suriye'de güvenli bölge konusunda anlaşma imzalandı

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim bugün Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve heyeti ile görüşme yaptı.

Suriye'de güvenli bölge konusunda anlaşma imzalandı

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim bugün Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve heyeti ile görüşme yaptı.

Muallim, terör saldırıları nedeniyle tehcir edilen vatandaşlar başta olmak üzere genel olarak tüm vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve temel gereksinimlerinin temin edilmesi amacıyla hükümetin bulunduğu çabalar ve gösterdiği özene dikkat çekerken, özellikle komşu devletlerde bulunan tüm Suriyelileri yurtlarına ve diyarlarına dönmelerine davetini bir kez daha ifade ederken, hükümetin tüm bu vatandaşları karşılama ve onlara onurlu bir yaşam temin etmeye hazır olduğunu yeniden vurguladı.

Bu sırada Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofis Müdürü Seccad Malik ile bir araya gelerek iki taraf arasında işbirliği anlaşmasına imza attı.

Anlaşmanın imzalanması ardından basına açıklama yapan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Mikdat; BM Mülteciler Komiserliği ile imzalanan anlaşmanın yeni koşullar içinde Suriye’de meydana gelen doğumlar meselesinde iki taraflı işbirliğini öngördüğüne dikkat çekti. Mikdat; Suriye’de dünyanın birçok ucundan gelen yabancı teröristler ve radikal teröristlerin saflarında bulunan cihat nikahının yanı sıra radikal teröristlerin bulundukları bölgelerde meydana gelen doğumların meselesine işaret ederken İçişleri Bakanlığının bu meselede yoğun çabalar harcadığını belirtti.

Türkiye’de gelen Suriyeliler organ mafyasının elinde

Bakan Yardımcısı Mikdat Suriyelilerin başka devletlerde bulundukları kampların bir kısmında insanlık dışı koşullar altında yaşadıklarına dikkat çekerken, silahlı terör örgütlerin bir kısım rejimlerin yardımlarıyla Suriyeli mültecilere dayatmalarda bulunduklarına vurgu yaptı.

Mikdat özellikle Türkiye’de bulunan mültecilerin bir kısmının Türkiye rejimi ve silahlı terör örgütleri tarafından maruz kaldıkları koşullara işaret ederken, yurtdışına tehcir edilen Suriyelilerin erken evlilik meselesiyle yaşadıkları insani drama dikkat çekti. Mikdat Türkiye otoritelerinin Suriyelilerin organları ve çocuklarıyla da yaptığı geniş ticaretin altını çizdi.