Suriye uçağını düşüren ABD'ye Rusya'dan çağrı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Rakka'da, Suriye ordusuna ait bir uçağı düşürmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Suriye uçağını düşüren ABD'ye Rusya'dan çağrı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD öncülüğündeki ‘IŞİD karşıtı koalisyon’ güçlerinin Rakka’da, Suriye ordusuna ait bir uçağı düşürmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Sputnik‘in aktardığına göre Lavrov, ABD’ye eylemlerini koordine etme ve Suriye’nin onayı olmayan tek taraflı eylemlerden kaçınma çağrısında bulundu.

Lavrov, “Suriye’de olanlarla ilgili konuşacak olursak… Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı. Karadaki her hangi bir eylem konusunda Şam’ın onayı alınmalı” ifadelerini kullandı.

Rusya, İran ve Türkiye’nin Astana süreci çerçevesinde teklif ve girişimlerinde Suriye hükümetiyle anlaştığını da vurgulayan Lavrov “Tüm taraflar böyle davranmalı. Suriye’deki güvenli bölgeler, ilerleme kaydedebilmek için olası seçeneklerden biri. ABD ve Suriye’de güçleri veya akıl hocaları olan tüm tarafları hükümetin onayıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla koordine olmaya çağırıyoruz” dedi.

ABD makamlarından yapılan açıklamada Suriye uçağının Suriye Demokratik Güçleri’ne saldırması nedeniyle vurulduğu öne sürülmüştü.