Suriye sınırına 21 yeni 'kulekol' yapılıyor

Türkiye-Suriye sınırındaki ‘dünyanın en uzun 3’üncü duvarı’ olma özelliğini taşıyan 688 kilometrelik duvar ve İran sınırında yapımına başlanan 144 kilometrelik sınır duvarından sonra yüksekliği 15 metre, çapı 7 metre olan, ‘kulekol’ adı verilen gözetleme kulelerinin inşasına da başlandı. Habertürk’ün haberine göre sınır duvarının arasına belli aralıklarla yerleştirilecek yüksek güvenlikli gözetleme kuleleri beşer katlı olacak ve... View Article

Suriye sınırına 21 yeni 'kulekol' yapılıyor

Türkiye-Suriye sınırındaki ‘dünyanın en uzun 3’üncü duvarı’ olma özelliğini taşıyan 688 kilometrelik duvar ve İran sınırında yapımına başlanan 144 kilometrelik sınır duvarından sonra yüksekliği 15 metre, çapı 7 metre olan, ‘kulekol’ adı verilen gözetleme kulelerinin inşasına da başlandı.

Habertürk’ün haberine göre sınır duvarının arasına belli aralıklarla yerleştirilecek yüksek güvenlikli gözetleme kuleleri beşer katlı olacak ve buralarda 10 kişilik bir askeri tim bulunacak.

21 ‘kulekol’ yapılacak

Bu kapsamda Antep ve Kilis illerindeki sınır hattına toplam 21 adet ‘kulekol’ yapılacak. Bunların 18’i Kilis-Antep hudut hattında, 3’ü ise Antep- Karkamış hudut hattında yer alacak.