Suriye Ordusu, Şam'da El Nusracılar'ın girdikleri tüm bölgeleri geri aldığını duyurdu

Cihatçı örgütlerin Suriye'nin başkenti Şam'a dönük başlattıkları saldırılar püskürtüldü.

Suriye Ordusu, Şam'da El Nusracılar'ın girdikleri tüm bölgeleri geri aldığını duyurdu

Geçtiğimiz günlerde El Nusracı örgütlerin Şam’ın çevresindeki mahallelere dönük başlattıkları saldırılar Suriye Ordusu tarafından püskürtülüyor.

Özellikle bugün ilerleme kaydeden Suriye Ordusu adına Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı tarafından bir açıklama yayınlandı. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA)’da yayınlanan açıklama şu şekilde:

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı; ordu birliklerimizin başkent Şam’ın doğu kenarları Cobar Cephesi’nin kuzeyinde Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlerin sızdıkları Fabrikalar Bölgesi’nde tüm noktaları bu teröristlerden temizlemeleri ardından yeniden kontrollerine aldıklarını belirtti.

Komutanlık yayınladığı bültende; ordu birliklerimize tabi özel birliklerin Cobar’ın derinliklerinde teröristleri kovalama operasyonlarını sürdürdüklerini ve bu teröristleri sayı ve ekipmanlarıyla oldukça büyük kayıplara uğrattıklarını vurguladı.

Ordu birliklerimize tabi bomba imha ekiplerinin Dokuma Fabrikası ve civarında teröristlerin yerleştirdikleri patlayıcı düzeneklerini etkisizleştirme operasyonu başlattıklarına dikkat çeken komutanlık; bölgenin bomba düzeneklerinden temizlenmesi ardından tamamen güvenli olacağını kaydetti.

Komutanlık; Fabrikalar Bölgesi’nin saldırgan teröristlerin mezarlığına döndüğüne dikkat çekerken, çatışmalarda bir kısmı yabancı, bir kısmı da saha komutanları olan yüzlerce teröristin öldürüldüğüne vurgu yaptı.

Ordu birliklerimizin Fabrikalar Bölgesi’nde kalabalık sayılarla dalgalar halinde saldıran teröristlerin tümünü bertaraf etmeleri ve kullandıkları yüksek sayıda aracı imha etmeleri başarısına dikkat çeken komutanlık; bunun teröristlerin ahmaklığını yansıttığı gibi, işverenleri ve onları yönlendirenlerin siyasi ajandaları uğruna bu teröristleri edat ve yakıt olarak kullandıklarının bir kanıtı olduğunun altını çizdi.