Suriye Ordusu Şam'a saldıran cihatçı grupları püskürttü

Suriye Ordusu ile ülkenin başkenti Şam'ın doğusundan kent merkezine doğru harekete geçen cihatçı çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye Ordusu Şam'a saldıran cihatçı grupları püskürttü

Suriye Ordusu ile ülkenin başkenti Şam’ın doğusundan kent merkezine doğru harekete geçen cihatçı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı ve cihatçılar geri püskürtüldü.

Suriye basınında yer alan haberlere göre, Şam’ın doğusundaki muhalifler, Cobar semti başta olmak üzere bölgeye bombalı saldırılar düzenledi ve sabah başlayan çatışmalar akşam saatlerine kadar sürdü.

Cihatçı gruplar, 2 intihar saldırısının ardından dün sabah erken saatlerde Kabun ile Cobar arasındaki ordu mevziilerine saldırmış ve birkaç noktayı ele geçirmişti. Çok şiddetli geçen çatışmaların ardından gece itibariyle karşı taarruza geçen Suriye Ordusu, bu sabah kaybettiği noktaları geri aldı.

Öte yandan Suriye Haber Ajansı SANA, Suriye Ordusu’nun, Şam’ın merkezine Cobar’daki gizli tünellerden sızmaya çalışan cihatçı grupları geri püskürttüğünü ve birçok militanı öldürdüğünü bildirdi.

BBC Türkçe ise Şam kent merkezine top mermileri ve roketler düştüğünü ve Suriye Ordusu’nun saldırılara hava harekâtıyla karşılık verdiğini aktardı. Gözlemciler, muhaliflerin Cobar bölgesinde ordu mevzilerine saldırmadan önce bomba yüklü araçlarla iki ayrı intihar saldırısı düzenlediğini belirtti.