Suriye Ordusu Deyrezzor'da zafere yaklaşıyor!

Suriye Ordusu adım adım Deyrezzor'a yaklaşıyor.

Suriye Ordusu Deyrezzor'da zafere yaklaşıyor!
Suriye’nin 3 yıldır IŞİD kuşatması altındaki doğu vilayeti Deyrezzor’a ordu birliklerinin yaklaşması ile kent içinde cihatçıların işgali altındaki bölgede de orduya destek amaçlı halk ayaklanmaları başladı.
 
Suriye savaşı esnasında IŞİD kuşatması altındaki ülkenin doğu vilayeti Deyrezzor’a Suriye Ordusu’nun en seçkin birlikleri olan Kaplan Kuvvetleri’nin girmesine çok kısa bir zaman kaldı. Suriye Ordusu’nun kente girişine 17 kilometrelik bir mesafe kalırken, kent içinden de artık çatışmaların sesinin duyulduğu aktarılıyor.
 
Ordunun kente girişine kilometreler kalırken, halk da cihatçı örgüte karşı düzenlediği sabotaj eylemlerini artırdı. Kentin IŞİD işgali altındaki kısmında bugün örgütün afişleri yırtıldı ve bir medya iletişim merkezi ateşe verildi. Kent 2014 yılında ÖSO-Nusra-IŞİD ittifakı ile kuşatma altına alınmıştı.
 
3 yıldır süren kuşatma altındaki kentin Suriye Ordusu kontrolündeki kısmında 120 bin sivil yaşıyor. Kente gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçların girişi ise sadece Suriye Ordusu’na ait helikopterlerle sağlanıyor.