Suriye konusunda emperyalistler tek ses

ABD'nin Suriye'ye dönük saldırısı ile ilgili Almanya ve Fransa ortak açıklama yaptı.

Suriye konusunda emperyalistler tek ses

ABD’nin Suriye’ye dönük saldırganlığına bir destek de Fransa ve Almanya’dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptıkları ortak açıklamada Suriye’deki meşru iktidarı ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı sorumlu tutan ifadeler kullandılar.

Bugüne kadar Almanya ve Fransa’nın gerek Ortadoğu’da, gerek Balkanlar’da ve dünyanın farklı bölgelerinde yaptıkları hesaba katıldığında, ABD’nin Suriye’deki meşru iktidarı yıkmak için attığı adımlar emperyalist ortaklarını sevindiriyor. Yapılan açıklamada 2013 yılında kimyasal silahlarla Doğu Guta’da yapılan katliamın yine Suriye’nin üzerine yıkma çabası dikkatleri çekerken, özellikle Fransa’nın Ortadoğu’daki cihatçı güçlere verdiği destek ve Libya’da yaptıkları tarih sayfalarında yer alıyor.

Hollande ve Merkel’in “Sorumlu Esad”dır vurgusu yaptıkları açıklama şu şekilde: 

“Kimyasal silahlarla gerçekleştirilen katliamın ardından Suriye ordusuna ait hedefler ABD tarafından vuruldu. Bunun sorumlusu yalnızca Devlet Başkanı Esad’dır.

“Defalarca kimyasal silah kullanması ve kendi halkına suç işlemesi nedeniyle Fransa ve Almanya 2013 yazında, Guta’daki katliamın ardından yaptırım talebinde bulunmuştur.

“Fransa ve Almanya ortaklarıyla birlikte, Birleşmiş Milletler çerçevesi içinde, Devlet Başkanı Esad’ı suçlarından ötürü sorumlu tutmak için çabalarına devam edecektir.

“Almanya ve Fransa BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de siyasal dönüşüme yönelik 2254 sayılı kararını hayata geçirmek için uluslararası toplumu, elinden gelen her şeyi yapmaya çağırmaktadır.”