Suriye Komünist Partisi lideri: "Güvenli bölge bölünmeye yol açabilir"

teleSUR‘un Sputnik‘ten aktardığı habere göre, Suriye Komünist Partisi Genel Sekreteri Ammar Bakdash, “güvenli bölge uygulaması”na ilişkin açıklamalarda bulundu. ‘Güvenli bölge bölünmeye yol açabilir’ Türkiye’nin Suriye kuzeyindeki etki alanını genişlettiğini ve ABD’nin ise güneyde saldırganlığını arttığına vurgu yapan Bakdash, “güvenli bölge” olarak tanımlanan alanlardaki siyasi işleyişin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin ayrıntıların hala belli olmamasının ülkenin bölünmesiyle sonuçlanabileceği... View Article

Suriye Komünist Partisi lideri:

teleSUR‘un Sputnik‘ten aktardığı habere göre, Suriye Komünist Partisi Genel Sekreteri Ammar Bakdash, “güvenli bölge uygulaması”na ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Güvenli bölge bölünmeye yol açabilir’

Türkiye’nin Suriye kuzeyindeki etki alanını genişlettiğini ve ABD’nin ise güneyde saldırganlığını arttığına vurgu yapan Bakdash, “güvenli bölge” olarak tanımlanan alanlardaki siyasi işleyişin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin ayrıntıların hala belli olmamasının ülkenin bölünmesiyle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

‘Suriye’nin birliği için çalışıyoruz’

Bakdash, “Rus yetkililerden bu bölgelerin gelecekte güçlendirileceğine ilişkin ifadeler duydum. Ancak bu bölgeler arasındaki bağlantıyı nasıl sağlayacaklarını ve Suriye’deki ilişkilere nasıl bir örnek oluşturacaklarını anlamıyorum. Konfederasyon ya da diğer bazı devlet biçimleri mi? Elbette ki, Suriye’nin birliğini korumak için savaşıyoruz ve bu planları tehdit olarak görüyoruz” dedi.