Suriye Komünist Partisi: Aşağılık Amerikan saldırganlığı!

Suriye Komünist Partisi, dün gece ABD tarafından Suriye'ye dönük yapılan füze saldırısı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Suriye Komünist Partisi: Aşağılık Amerikan saldırganlığı!

Suriye Komünist Partisi, ülkenin Humus kentindeki askeri hava üssüne ABD tarafından düzenlenen saldırı sonrası yazılı bir açıklama yaparak emperyalist saldırganlığa karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Yapılan saldırıya ilişkin “Bu saldırgan adım Arap dünyasında tam bir sömürge hakimiyeti arayışına karşı kararlı bir kale olan Suriye’nin yok edilmesi ve parçalanmasını hedefleyen emperyalist ve Siyonist politika bağlamında atılmıştır.” değerlendirilmesinde bulunulan açıklamada, Suriye’nin emekçi halkına, saldırganlar ile terörist çetelerdeki işbirlikçilerine karşı verdikleri şiddetli savaş için Suriye ordusuna destek çağrısı yapıldı. Açıklamada ayrıca dünya kamuoyu ve ilerici güçlerine de dayanışma için çağrıda bulunuldu.

Suriye Komünist Partisi’nin açıklaması şöyle:

Aşağılık Amerikan saldırganlığı!

7 Nisan 2017 sabahında, ABD güçleri bir Suriye askeri üssüne Doğu Akdeniz’deki gemilerinden büyük bir füze saldırısı düzenlediler.

Bu saldırı, uluslararası hukukta hiçbir kabul edilen meşruluğu olmadan ülkenin kuzey doğusunda Amerikan askeri birliklerinin konuşlandırılmasıyla öncelenen anavatanımız Suriye’ye dönük emperyalist Amerikan saldırganlığının yeni bir adımıdır. Bu saldırı, Amerikan emperyalizminin emperyalizmin bir biçimi olan kalıcı genişlemeci amaçlarına ulaşmak için egemen devletlere ve halkların özgürlüğüne karşı saldırılarında yürürlüğe koyduğu genel yaklaşımının vücut bulmasıdır.

Bu saldırgan adım, Doğu Akdeniz’de ve genel olarak Arap dünyasında tam bir sömürge hakimiyeti arayışına karşı kararlı bir kale olan Suriye’nin yok edilmesi ve parçalanmasını hedefleyen emperyalist ve Siyonist politika bağlamında atılmıştır. Amerika’nın Suriye’ye karşı gösterdiği küstah saldırganlık Amerika’nın tarafsızlaşma ihtimaline ilişkin tüm hayalleri dağıtmıştır. Amerikan emperyalizmi, Suriye halkı da dahil olmak üzere halkların özgürlüğünün temel düşmanıdır. Amerika dünyadaki en büyük teröristtir.

Suriye Komünist Partisi, onurlu halkımızı kitlesel olarak emperyalist saldırganlığa karşı safları sıklaştırmaya ve saldırganlar ile terörist çetelerdeki işbirlikçilerine karşı verdikleri şiddetli savaşta kahraman ulusal ordumuza tüm desteklerini vermeye çağırmaktadır.

Suriye Komünist Partisi, dünya ileri kamuoyuna, tüm ilerici ve demokratik güçlere, özgür dünyaya, Amerikan’ın Suriye’ye dönük emperyalist saldırganlığını lanetlemek ve emperyalizm ile sömürgeciliğe karşı dünya çapındaki kurtuluş güçlerinin mücadelesine etkin şekilde katkı sunan Suriye’nin ulusal direnişi ile dayanışmayı yükseltmek için çağrıda bulunmaktadır.

Yaşasın Suriye’nin ulusal direnişi!
Suriye diz çökmeyecek!

Suriye Komünist Partisi
Merkez Komitesi Politik Büro