"Suriye ve Irak’ta yenilen teröristler yeniden gruplanıyor"

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, Suriye ve Irak’ta yenilgiye uğrayan uluslararası terörist örgütleri güçlerini yeniden bir araya getirip Ortadoğu dışına göndermeye başladıklarını söyledi.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) güvenlik ve özel servisleri başkanları konseyi toplantısında konuşan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov  “Suriye ve Irak’ta yenilgiye uğrayan uluslararası terör örgütleri güçlerini yeniden bir araya getirip Ortadoğu’nun dışına gönderiyor” dedi.  Bortnikov, örgütlerin taktik değiştirip liderlerin destekçilerine ‘otonom cihat’ gerçekleştirme çağrısı yaparak bireysel saldırılar düzenlemelerini istediğini ifade etti.

Bortnikov, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Orta Asya’yı büyüme, militan alımı ve eğitimi için sıçrama tahtası olarak kullanan teröristlerin BDT ülkeleri için tehdit teşkil ettiği yönündeki mesajını da iletti.

Afganistan’ın militanların ana toplanma merkezine dönüştüğünü belirten Bortnikov “Ülkede halihazırda IŞİD üsleri mevcut. Militanların daha sonra da BDT ülkelerine sızabilme imkânı var” ifadelerini kullandı.

Bortnikov, BDT ülkelerinin teröristlerin Suriye’deki askeri operasyon bölgelerine militan sevkiyatı için kullandığı 11 koridoru da kapadığını ifade etti.