Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Bölgedeki tüm sorunların ana nedeni Batılı sömürücü ülkelerdir

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, ülkesindeki krizden Batılı sömürgeci güçleri sorumlu tutarak, ülkesinin kimyasal silah kullandığı iddialarına da yanıt verdi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Bölgedeki tüm sorunların ana nedeni Batılı sömürücü ülkelerdir

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, ülkesindeki krize dair ve Suriye Devleti’nin kimyasal silah kullanımı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkesindeki iç savaşa dair açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, krizin başlamasından bu yana ülkesinin “eş zamanlı ve dengeli” bir şekilde terörle mücadele ve siyasi çözüm konularında paralel bir şekilde hareket ettiğini belirtti. Sözlerine devam eden Faysal Mikdat, bölgedeki tüm sorunların ana nedeninin Batılı sömürücü ülkeler olduğunun altını çizdi.

SANA’nın haberine göre Mikdat, ABD’nin hegemonyacı politikasını genişletmek için çabaladığını ve bu bağlamda uluslararası kanun ve kararları hiçe saydığına belirtirken, dolayısıyla terörün yayılmasına ek olarak tüm bu yıkım ve ölümlerin baş sorumlusu olduğunun altını çizdi.

Kimyasal silah kullanımı iddiaları

Suriye Devleti’nin teröristlerle mücadele kapsamında kimyasal silah kullandığı iddialarına da değinen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, ülkesinin uzmanlar tarafından ciddi bir soruşturma yapılmasını ısrarla belirttiğini ancak bu çabaların ABD tarafından defalarca sabote edildiğinin altını çizdi.