Suriye Demokratik Meclisi Eşbaşkanı: Suriye devleti Rakka'ya giremeyecek

Geçtiğimiz günlerde bölgedeki bazı Arap aşiretleriyle görüşen Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eşbaşkanı İlham Ahmed, Rakka gibi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından “özgürleştirilen” yerlere Suriye devletinin bir daha geri dönemeyeceğini belirtti. Bölgedeki aşiret liderleri tarafından düzenlenen görüşmeye Suriye Demokratik Meclisi adına İlham Ahmed katılırken aynı zamanda Suriye Demokratik Güçleri de katıldı. Suriye devletinin bölgeye geri döneceğini... View Article

Suriye Demokratik Meclisi Eşbaşkanı: Suriye devleti Rakka'ya giremeyecek

Geçtiğimiz günlerde bölgedeki bazı Arap aşiretleriyle görüşen Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eşbaşkanı İlham Ahmed, Rakka gibi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından “özgürleştirilen” yerlere Suriye devletinin bir daha geri dönemeyeceğini belirtti.

Bölgedeki aşiret liderleri tarafından düzenlenen görüşmeye Suriye Demokratik Meclisi adına İlham Ahmed katılırken aynı zamanda Suriye Demokratik Güçleri de katıldı. Suriye devletinin bölgeye geri döneceğini belirten mektuplar yolladığını söyleyen Ahmed, Suriye devletinin ülkenin kuzeyindeki halihazırda ilan edilmiş yerel yönetimleri tanımadan bölgeye geri dönemeyeceğini belirtti.

“Eğer Suriye devleti bunu kabul etmez ve savaş başlamadan olduğu gibi yönetmeye devam ederse bunu kabul etmeyeceğiz ve kardeşlerinin kanını bir kez daha akıtmalarına izin vermeyeceğiz” diyen Ahmed, Rakka’da da yönetimin Menbiç gibi olacağını, IŞİD’den temizlendikten sonra Rakka Sivil Meclisi’ne devredileceğini söyledi.

Geçen hafta ABD’li yetkililerle görüşen SDG ve SDM’li yetkililer, Suriye devletinin Rakka operasyonunu baltaladığını söylemişlerdi.