Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed: Suudi Arabistan ile işbirliğine hazırız

İlham Ehmed Suudi Arabistan basınına verdiği bir demeçte Suudi Arabistan ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı.

Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed: Suudi Arabistan ile işbirliğine hazırız

Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed Suudi Arabistan basınına verdiği bir demeçte Suudi Arabistan ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı.

Suudi Arabistan’ın Al Riyadh gazetesine demeç veren Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed, Suudi Arabistan’ın Suriye’de devam etmekte olan iç savaş hakkında sorulan bir soruya, gazeteci-yazar Hasan Sivri’nin aktarımına göre, ”Suud önemli bir ülke. Çeşitliliğin olduğu demokratik Suriye’nin kurulmasında ve istikrar sağlanmasında rol alabilir. Onlarla iş yapabiliriz. Etnik ve mezhepçi temelli politikaların işe yaramadığı görüldü.” şeklinde yanıt verdi.

Bunun yanında Cizre Kantonu Dış İlişkiler Eş Sözcüsü Abdülkerim Ömer de twitter’da İlham Ehmed’in, “Suudi Arabistan önemli bir ülke ve Suriye’de istikrarın sağlanmasında rol almalı ve onlarla işbirliğine hazırız” dediğini belirtti.

Suriye Demokratik Meclisi, Suriye’nin kuzeyinde fiili olarak kurulan “Kuzey Suriye Federasyonu”nun ulusal parlamentosu olarak tanımlanıyor. İçinden geçtiğimiz günlerde ABD desteğiyle Rakka operasyonunu yürüten Suriye Demokratik Güçleri’nin siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren SDM, 10 Aralık 2015’te kurulmuştu.