Sürgünde, Adalet Bakanı'nın parmağı mı var?

Cezaevinde büyümek zorunda kalan Miraz bebek ve annesi Gebze Cezaevi'ne gönderildi.

Sürgünde, Adalet Bakanı'nın parmağı mı var?

19 Şubat tarihinden beri annesinin tutuklu bulunduğu cezaevinde kalan Miraz bebek ve yaşadıkları bir süredir kamuoyunda gündeme oturdu.

Tutuklu olan annesinin yanında kalan Miraz bebeğe dönük cezaevi yönetimi tarafından yapılanlar akla insanlık dışı uygulamaları getiriyor. Yönetim tarafından ilaçları tam ve zamanında verilmeyen Miraz bebeğin babası ile açık görüşü de “Milli güvenliğe zarar vereceği” gerekçesiyle engellenmişti. Bunlarla birlikte büyümesi için güneş alması gereken bebeğe yeteri kadar güneş ışığı görmesine izin verilmezken, oyuncak ve diğer eşyaları ise uygun bulunmayarak anneye teslim edilmemişti. Dolayısıyla Miraz bebek, fiilen cezalandırma uygulaması altında büyümek zorunda bırakılıyor.

Son olarak, Bakırköy Cezaevi’nden önceki gün Gebze Cezaevi’ne sürgüne gönderilen annenin, bebeğin babası gelene kadar bekleme talebi reddedildi ve Miraz Bebek babasına teslim edilmek üzere avukata verildi.

Baba Cengiz Zaza Akbaba’nın dün paylaştığı sosyal medya mesajı üzerinden ise sürgünde, Adalet Bakanı’nın doğrudan bir kararının olduğuna dair bir intiba uyanıyor. Mesajda “Adalet Bakanı Maltepe’ye Geldiğinde Miraz’ın Anneannesi ve Dedesi ile Kısa Bir Görüşme Yapmıştı. Bakan Bey ‘Özel Olarak İlgileneceğim’ demişti. Bakan Verdiği Sözü Tutmuş Oldu. Hiç Bir Zulum İlelebet Sürmemiştir Bu Dünyada.” diyen baba Cengiz Akbaba son olarak bebeği anneye teslim etmek üzere Gebze Cezaevi’ne götürmek zorunda kaldı.