Şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale gelen Yılmaz Güney Sineması tamamen yıkıldı

Batman'da kayyım ataması sonrası kapatıldıktan sonra şaibeli bir yangınla kül olan Yılmaz Güney Sineması, tamamen yıkıldı.

Şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale gelen Yılmaz Güney Sineması tamamen yıkıldı

Batman Belediyesi tarafından 2006 yılında inşa edilen ve kayyım ataması sonrası kapısına kilit vurulduktan sonra şaibeli bir yangınla kül olan Yılmaz Güney Sineması, tamamen yıkıldı.

Dihaber‘de yer alan habere göre, önceki günlerde yıkımına başlanan sinema salonunun çatısındaki işlemlerin bitmesi ile içerisindeki malzemeler taşındı. Son olarak bina kepçelerle tamamen yıkıldı. Binadan kalan molozlar kamyonlara yüklenip taşınırken, hurdacılar geride kalan demir parçalarını topladı.

yılmaz güney sineması yıkıldı ile ilgili görsel sonucu

Bir dönem kültür ve sanat festivallerine ev sahipliği yapan sinema salonunun yerine ne yapılacağı bilinmiyor.

Kayyımdan önce yenilenecekti

Önce yakılan, ardından da yıkılarak yerle bir edilen Yılmaz Güney Sinema Salonu’nun, Batman Belediyesi’ne kayyım atandığı 11 Eylül 2016 tarihinden önce, yenileneceği açıklanmıştı.

yılmaz güney sineması batman ile ilgili görsel sonucu

Sinemanın iç ve dış cephesi, salon dekorasyonu, koltuk, halı ve lavabolara kadar bir çok alanda yenilik ve değişimin yapılacağını ifade eden Sinema Teknik sorumlusu Ferhat Boral, ihale sürecinin devam ettiğini ve önümüzdeki bir kaç gün içinde tadilat çalışmalarının başlanacağını aktarmıştı.