@sumeyye_2023'ün anketinde 'Hayır'lar ezdi geçti, hesap öksüz kaldı: Peki JÖH tebrikleri kimindi?

Sümeyye Erdoğan adına kullanılan Twitter hesabının "başkanlık anketi"nden ezici bir çoğunlukla 'hayır' sonucu çıkınca, "bu hesap gerçek değildir" açıklaması geldi.

@sumeyye_2023'ün anketinde 'Hayır'lar ezdi geçti, hesap öksüz kaldı: Peki JÖH tebrikleri kimindi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan adına kullanılan bir Twitter hesabından dün akşam düzenlenen bir “başkanlık anketi”nden ezici bir çoğunlukla ‘hayır’ sonucu çıkınca, ‘hesabın kullanıcısı’ndan ve Sümeyye Erdoğan’ın eşi Selçuk Bayraktar’dan “bu hesap gerçek değildir” açıklaması geldi.

Dün akşam saatlerinde Sümeyye Erdoğan adına 2014 Şubat’ında açılmış @sumeyye_2023 adlı hesaptan başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin “Anayasa değişikliğinde kullanağınız oyun rengi?” (yazım yanlışı @sumeyye_2023’a ait) sorusu sorularak anket düzenlenmişti. Ancak 24 saat içerisinde oylaması sonlanacak ankette, henüz gece saatlerinde ‘Hayır’ oyları arayı hızla açıp yüzde 75’i buldu.

‘Hayır’ ezdi geçti, hesap ortada kaldı!

Bu sabah saatlerinde ise ‘Hayır’ oylarının aranın kapanmasına imkan bırakmayacak şekilde oranını koruması üzerine, hem hesabın kullanıcısından hem de Sümeyye Erdoğan’ın eşi Selçuk Bayraktar’dan açıklama geldi.

Hesaptan yapılan açıklamada, “Arkadaşlar bu hesap Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a ait değil, neden bu kadar heyecan yapıyorsunuz? Sadece isim benzerliği var!” denildi.

Selçuk Bayraktar’a ait olduğu ‘şu ana kadar yalanlanmadığı için kesin’ diyebileceğimiz Twitter hesabından da “@sumeyye_2023 Hesap sahtedir. Eşim Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile bir ilgisi yoktur.” açıklaması geldi. Bu paylaşım “@sumeyye_2023” hesabı tarafından da paylaşıldı.

2015’ten beri aktif

@sumeyye_2023 isimli kullanıcı hesabın Sümeyye Erdoğan’a ait olmadığını iddia etse de, hesaptan 14 Kasım 2015 tarihinde yapılan paylaşım bunun tersini söylüyor. Sümeyye Erdoğan adına aktif bir şekilde kullanılan hesaptan sözkonusu tarihte “Resmi Twitter hesabım @sumeyye_2023 dışında her hangi Twitter hesabım yoktur” açıklaması yapılmış, bugüne kadar da müdahale edilmemişti. Ancak ‘hayır’ oylarının yüzde 75’i bulduğu anketin düzenlendiği bugünden itibaren bu tweet de geçmişteki bir çok tweet gibi kaldırıldı.

JÖH tebriğine cevabı basında yer bulmuştu

Sümeyye Erdoğan adına kullanılan Twitter hesabının sahte olduğu açıklansa da, geçmişte bu hesaptan paylaşımlar hem AKP’nin yayın organlarının hem de ‘ana akım’ medyanın haberlerinde kaynak olarak kendine yer bulabilmişti.

Örneğin ‘ortada kalan’ sözkonusu hesaptan, Sümeyye Erdoğan’ın Selçuk Bayraktar’la 14 Mayıs 2016 tarihli evliliklerini afiş tebrik eden jandarma özel harekat birliklerine de cevap yazılmış, bu cevap Yeni Şafak ve Hürriyet’te yer bulmuştu. Aşağıda örnek olarak görsellerine yer verdiğimiz, askerlerin Bayraktar ve Erdoğan’ın dünyaevine girişine dair ‘sevinçleri’ni paylaştıkları haberlere erişim halen sağlanabiliyor. (Bkz: Hürriyet ve Yeni Şafak)