Sultangazi'deki Habibler Cemevi'ne saldırı

Sultangazi’deki Habibler Cemevi’ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırda bulunanların aynı zamanda cemevini yakma girişiminde bulundukları ileri sürüldü. Bugün akşam saatlerinde Cemevinde kimsenin bulunmadığı bir saatte görgü tanıklarının ifadesine göre Cemevi bahçesine kimliği belirsiz 3 şahıs girdi. Cem yapılan salonun camlarını kıran saldırganlar, içeriye... View Article

Sultangazi'deki Habibler Cemevi'ne saldırı

Sultangazi’deki Habibler Cemevi’ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırda bulunanların aynı zamanda cemevini yakma girişiminde bulundukları ileri sürüldü.

Bugün akşam saatlerinde Cemevinde kimsenin bulunmadığı bir saatte görgü tanıklarının ifadesine göre Cemevi bahçesine kimliği belirsiz 3 şahıs girdi.

Cem yapılan salonun camlarını kıran saldırganlar, içeriye yanıcı madde atarak salonun bulunduğu binayı yakmaya çalıştılar. Cemevi kameralarının arızalı olmasından dolayı kimlikleri tespit edilmeyen şahısların Cemevi bahçesinde ne kadar süreyle kaldığı bilinmiyor.

Kundaklama vakasından sonra Habipler Cemevine gelen Sultangazi Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen, saldırganların bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.  Habipler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış, yaşanan olayın bir provokasyon olduğu ihtimali üzerinde durduklarını, mahallede birçok farklı etnik köken ve kültürden insan yaşadığını, yıllardır bu insanların çok iyi komşuluk ilişkileri içerisinde olduklarını, mahalle sakinlerinden hiç kimsenin böyle bir çirkin olaylı tasvip etmeyeceğini belirtti.