Abdi İpekçi anıldı: "Bugün de aynı hedefte"

1 Şubat 1979'da suikast sonucu yaşamını yitiren Abdi İpekçi, ölümünün 38'inci yılında mezarı başında anıldı.

Abdi İpekçi anıldı:

1 Şubat 1979’da faşist tetikçi Mehmet Ali Ağca’nın silahlı saldırısıyla yaşamını yitiren Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, ölümünün 38’inci yılında sevenleri ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki anmaya, kızı Nükhet İpekçi, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, CHP milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi, Milliyet Gazetesi yazarı Doğan Heper, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Erinç ve merhumun bazı meslektaşları ile yakınları katıldı.

Nükhet İpekçi: Bugün de hedefte

Babasının mezarının başındaki anma törenine katılan Nükhet İpekçi, “En ağır kayıplı yılda, bütün canları alınanları, saygıyla anıyorum. Ailelerine kuvvetler diliyorum. Düşmanlaştırılmış bir insan eliyle, kendilerinden kopartılan, o en sevdikleri kişiyi, on yirmi otuz kırk yıl sonra da hiç tükenmeyecek bir acıyla anacaklar. Biliyorum. Bu gün o suikastın yıl dönümü. Artık çok eski bir suikast. Kökeni öne sürerek düşmanlaştırma suikastlarıysa, yıllardır, hiç dinmiyor. Bu açıdan bakıldığında çok yeni, taptaze bir suikast. Hiç eskiyemiyor.” dedi.

Gazeteci Abdi İpekçi mezarı başında anıldı

İpekçi sözlerine şöyle devam devam etti:

“Abdi İpekçi, bir anlamda, bugün de aynı hedefte. Aynı ayrıştırıcı söyleme maruz bırakıyorlar. Kökeni işaret edip, düşman haline getirip, kolayca cinayetler işletenlerin ellerindeki ipler, hep sağlam kalıyor. Kimlerin kimleri, neden kullandığı hep açıklamasız kalıyor. Dava süreçlerinde hepimize oynayan oyunlar ise on yıllardır asla ortaya çıkarılmıyor, resmen açıklanmıyor. Bu kadar yıl geçtikçe katmanlar artıyor, kalınlaşıyor, ağırlaşıyor. Hatta ağartılıyor”