Starbucks'tan tuhaf 'Gezi Olayları' uyarısı

Amerikan kahve zinciri Starbucks, 2013 Haziran Direnişi'nin yıldönümü öncesi tüm şubelerine 'uyarı' yazısı gönderdi.

Starbucks'tan tuhaf 'Gezi Olayları' uyarısı

Amerikan kahve tekeli Starbucks, 2013 Haziran Direnişi’nin yıldönümü öncesi tüm şubelerine tuhaf bir ‘uyarı’ yazısı gönderdi.

“ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME- Gezi Parkı Olayları Yıldönümü Hakkında” başlığıyla tüm şubelere gönderilen yazıda, bu yılki yıldönümü sürecinin ‘olaysız ve sakin’ geçeceğine yönelik bilgi alındığı belirtilirken, hatırlatma ve hazırlıklı olma amacıyla bilgilendirme yapıldığına dikkat çekiliyor.

Mağaza müdürlerine özellikle 1 Haziran’a dek alınacak bir dizi önlem için yapılması gerekenlere yer verilen yazıda, açılış öncesi ve sonrası mağaza çevresinde görülebilecek olası ‘olay’larla ilgili olarak doğrudan şirket yönetimiyle iletişime geçilmesi gerektiği belirtiliyor.

Şirketten şubelere bu yılki yıldönümü sürecinin ‘olaysız’ geçeceği bilgisi verilse de, yaşanabilecek bir eylem veya olay sonrası yapılacaklar için önemli uyarılarda bulunduğu görülüyor. Uyarılar arasında özellikle para kasalarının muhafazasıyla ilgili yapılacaklara ilişkin talimatlar dikkat çekerken, çalışanların acil çıkış durumunda üzerinde şirket logolu kıyafet bulundurulmamasının istenmesi de göze çarpan bir başka vurgu olarak öne çıkıyor.

Amerikan kahve tekeli Starbucks bu gönderdiği yazı ile, Gezi direnişini sadece dükkanların yağmalanması ve para kasalarının çalınması üzerinden değerlendirdiği ve herhangi bir durumda para kasalarının güvenliğine ne kadar büyük bir önem verdiği gözler önüne seriliyor.