Star yazarı yanlışlıkla mı doğru yazdı: Referandumda "Hayır"ın çıkması ile...

Star gazetesinin yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısında 16 Nisan referandumundan "Hayır"ın galip çıktığını yazdı.

Star yazarı yanlışlıkla mı doğru yazdı: Referandumda

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşesinde 16 Nisan referandumundan “Hayır”ın galip çıktığını yazdı.

Taşgetiren, “2019 hesapları” başlıklı yazısında, YSK açıklamasına göre yüzde 51.4 ile “Evet” oyu çıktığı ilan edilen şaibeli referandumdan “Hayır” çıktığını kaydetti. Son dönemde “Pelikancılar” olarak adlandırılan bir grup AKP’li yazarın hedefinde olan, dün de açıkça AKP’ye ‘bölünme’ uyarısı yapan Taşgetiren’in bu “Hayır”ının, gazetenin editörü tarafından da farkedilemeyen bir “klavye sürçmesi” olabileceği iddia edilirken, ilginç durum “Yanlışlıkla mı doğru yazdı?” sorusunu beraberinde getirdi.

İşte Taşgetiren’in yazısındaki o bölüm:

“2019’un en flaş bölümü hiç kuşkusuz başkanlık seçimleridir. Öncesinde yapılan yerel seçimler, referandumda “Hayır”ın çıkması ile çok heyecanlı hale gelmiş bulunuyor. Burada ittifakların daha az olması -daha önce olmadı değil, özellikle CHP ile MHP arasında- parti yarışının öne çıkması, buna rağmen başkanlık seçimindeki ittifak zaruretini kesinlikle etkileyeceği için yine de ön ittifaklara zorlaması yönleriyle içinde müthiş bir heyecan barındıracak.”

http://gazetemanifesto.com/2017/05/04/yandaslarin-agabeyinden-akpye-bolunme-uyarisi/