Star yazarı Gülmen ve Özakça'yı hedef gösterdi: Terör örgütü üyesi, elbette müdahale edilecek

Star gazetesinin yazarı Ersoy Dede, işine geri dönmek için açlık grevi yapan eğitimcileri hedef gösterdi.

Star yazarı Gülmen ve Özakça'yı hedef gösterdi: Terör örgütü üyesi, elbette müdahale edilecek

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Ersoy Dede, KHK ile ihraç edilen ve işine geri dönmek için 65 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı hedef gösterdi.

Sağlık durumları kritik bir aşamaya gelen ve Wernicke-Korsakoff belirtilerinin oluştuğu açıklanan Gülmen ile Özakça’nın açlık grevi eylemi bugün itibariyle 65’inci gününe girerken, aylardır eylemi görmeyen AKP medyası kara propaganda yoluyla kamuoyunu yanıltma yoluna girdi.

Star yazarı Ersoy Dede, “Bu şartlarda, ‘tamam adaletsizliği gideriyor ve sizleri okullarınıza iade ediyoruz’ dendiğinde, yani bu tür bir eylemden sonuç alınabildiği görüldüğünde, memleketin ne hale gelebileceğini düşünebiliyor musunuz?.. Kaç bin kişi ihraç edildi? Kaç bin kişinin yakını cezaevlerinde?.. Her birinin bir köşede açlık grevine başladığını düşünsenize.. ” ifadelerini kullanırken, Nuriye Gülmen’i de “terör örgütü” üyesi olmakla suçlayıp hedef gösterdi. Dede’nin Gülmen’i hedef alan ifadeleri şöyle:

“Açlık grevindeki isimlerden biri, araştırma görevlisi Nuriye Gülmen.. 6 Ocak’ta yayımlanan KHK ile ihraç edildiğini söylüyor.. Ama aslında bir buçuk sene evvel, Eskişehir’de DHKP-C operasyonunda gözaltına alınmıştı.. Terör örgütü üyesi olduğu anlaşılınca o zaman Osmangazi Üniversitesi’ndeki görevine son verildi. Bir geri dönüş mücadelesi verdiğini hatırlıyorum. Ama bunu 15 Temmuz sonrası sürece bağlamak ne derece doğru bilemiyorum.. Eski gazeteleri karıştırdığımızda, bu kişinin karşımıza en son, İstanbul’da polise el bombasıyla saldıran 2 kadın teröristin ailesine taziyeye gittiğinde çıktığını görüyoruz.. Hakkında ne karar verilir bilemem.. Ama bir baba olarak ben, her hâl ve şartta böyle bir akademisyene çocuğumu emanet etmek istemem açıkçası.”

“Elbette müdahale edilecek”

Yandaş yazar, eylemin Gülmen ve Özakça’nın iradesi dışında bitirileceğini de Britanya Tabipler Birliği’nin bildirgesine dayandırarak açıklamaya çalıştı. Eylemci eğitimcileri ‘terör örgütü’ üyesi olarak suçlamaya devam eden Dede, bildirgeden kendince çıkarımlar yaparak “Böyle bir eylemin örgüt baskısıyla (emriyle, talimatıyla, telkiniyle) yapıldığı kuşkusu ortaya çıkarsa müdahalenin buna göre güven esası öncelenerek yapılmasını salık veriyor.. Yani ‘kişiyi, örgütten ayırmaya çalışın’ diyor.. ” ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede yazısının bitiminde ise  “Eylem kendiliğinden bitmezse elbette müdahale edilerek bitirilecek..(Tıbbi müdahaleden söz ediyorum) Neticesini hep birlikte göreceğiz..” diye yazdı.