Star, Sedat Peker'in imdadına yetişti

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, yakın arkadaşı çocuk istismar ederken yakalanan Sedat Peker'le ilgili haberlere tepki gösterdi.

Star, Sedat Peker'in imdadına yetişti

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin önde gelen kalemşörlerinden Ersoy Dede, çete reisi Sedat Peker’in yakın arkadaşı ve eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut’un bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğuna ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının bir ‘FETÖ’ komplosu olduğunu öne sürerek Peker’i korumaya çalıştı.

İstismarcı Oğuz Bulut’a en ağır cezanın verilmesi gerektiğini savunan Dede, Bulut’la yakın arkadaş olduğu öğrenilen Peker arasında bağlantı kurulmasına ise tepki göstererek, “Konunun getirilip Sedat Peker’e dayandırılmasında, bir koyundan iki post çıkarma gayreti görüyorum” dedi.

Dede’nin yazısıyla konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Görüntüler hiç tereddüde yer bırakmayacak kadar doğru olabilir.. Buna lafım yok.. Tuzak kurularak görüntü elde edilmesi ayrı bir tartışma.. Ama içeriği doğruysa nasıl elde edilmiş olursa olsun, fark etmez.. En ağır ama en ağır cezayı almadan yürekler soğumaz.. Fakat haberin baştan sona Sedat Peker fotoğraflarıyla servis edilmesi, tipik bir FETÖ operasyonu, söyleyeyim.. Adam bir pedofili ise, ahlâksız bir çocuk istismarcısıysa, en ağır cezayı alsın.. Ama konunun getirilip Sedat Peker’e dayandırılmasında, bir koyundan iki post çıkarma gayreti görüyorum.. Bu da FETÖ’nün hâlâ daha böyle operasyonlar yapabildiğini göstermesi bakımından önemli.. En son ne zaman böyle kasetler dolaşmıştı ortalarda?.. “