"Spartaküs"ün ağabeyi, eski futbolcu İsmail Kurt aramızdan ayrıldı

Matin Kurt'un ağabeyi İsmail Kurt hayatını kaybetti.

Sahaların Spartaküs’ü olarak bilinen Metin Kurt’un kendisi gibi futbolcu olan ağabeyi İsmail Kurt hayatını kaybetti.
1 Ocak 1934’de Kırklareli’nde dünyaya gelen İsmail Kurt, futbola Fenerbahçe altyapısında başladı ve daha sonra Fatih Karagümrük’de profesyonel oldu. Burada sergilediği futbolla dikkat çekti ve neticesinde 1956-57 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu. Galatasaray’da oynadığı dönemlerde milli takımda da oynamaya başladı. Galatasaray’da futboluyla hemen kendini ispat etmiş olsa da yönetimle yaşadığı sorunlarla gündeme geldi.Burada oynadığı beş sezon boyunca birçok kez kadro dışı bırakıldı. Son olarak 1959-60 sezonunda disiplinsiz hareketlerinden dolayı 500 lira para cezasına çarptırıldı ve ardından teknik direktör Leandro Remondini ile tartıştı. Bunun üzerine süresiz kadro dışı bırakıldı.Kadro dışı bırakılmasının ardından sezon sonu Galatasaray’dan ayrılma kararı aldığını açıkladı ve bu karara yönetimden onay geldi. İlk önce yurt dışına transfer olmak için uğraştı. Yurtdışı transferi gerçekleşmedi ve kendisini isteyen Fenerbahçe ile pazarlığa girdi.
Fenerbahçe’yle kısa bir pazarlıktan sonra prensipte anlaştı ve buraya transfer oldu.Kısa sürede takımın düzenli olarak ilk 11’de görev alan futbolcuları arasına girdi ve takım içinde kendine yere edindi. Galatasaray’da olduğu gibi Fenerbahçe’de de yönetimle yaşadığı sorunlar devam etti ve alacakları verilmediği için birden fazla defa yönetimle tartıştı, antrenmanlara çıkmadı ve kadro dışı bırakıldı.
Fenerbahçe’de altı sezon forma giydikten sonra 1966-67 sezonunda Vefa’ya transfer oldu ve burada da bir sezon oynadı. Oynadığı kulüplerle yaşadığı sorun bu kulüpte de devam etti, kulüple anlaşmazlığa düşmesi sonucu tekrar kadro dışı kaldı, 1967-68 sezonunda oyuncu ve antrenör olarak Malatyaspor’a kiralandı. Malatyaspor’dan önce bonservisiyle beraber istendi.Daha sonra Malatyaspor’da da anlaşmazlığa düştü ve bir sezon sonra buradan da ayrıldı. Sezon bitimi aktif futbola veda etti.
İsmail Kurt 83 yaşındaydı.