Sözcü'nün avukatı Celal Ülgen: İkinci paralel yapılanmayla karşı karşıyayız

Sözcü gazetesnin avukatı Celal Ülgen, gazeteye yönelik 'FETÖ' operasyonuyla ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu.

Sözcü'nün avukatı Celal Ülgen: İkinci paralel yapılanmayla karşı karşıyayız

Sözcü gazetesnin avukatı Celal Ülgen, gazeteye yönelik ‘FETÖ’ operasyonuyla ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu. Ülgen, “ikinci bir paralel yapılanma” ya işaret edip, “Derin devlet yapılanmasının muhatabı şu anda SÖZCÜ” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesine daha önce başlatılan soruşturma çerçevesinde, 19 Mayıs’ta başlatılan operasyonda 3’ü çalışan olmak üzere 4 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bunlardan muhabir Gökmen Ulu ve sozcu.com.tr Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun gözaltına alınırken, gazete sahibi Burak Akbay’ın Fransa’da olduğu belirlenmişti.

Operasyona ilişkin konuşan Sözcü avukatı Celal Ülgen ise “Kimi AK Partili yazarlardan çıkan ‘Ne oluyoruz’ çığlığı, ‘Artık yokum’ serzenişleri bunun artık yavaş yavaş fark edilmeye başlamasından dolayıdır.” diyerek, ‘AKP dışı bir odağa’ işaret etti.

Sözcü’den Nil Soysal‘ın sorularını yanıtlayan Celal Ülgen’in ilginç açıklamalarındaki o bölüm şöyle:

– SÖZCÜ Gazetesi’ne FETÖ operasyonunu konuşuyorsak eğer, biz burada hangi hukuktan söz edeceğiz?

Aslında herhangi bir hukuktan söz etmemiz mümkün değil. Bir hukuktan söz edecek durumda olsaydık, böyle bir olayla karşı karşıya kalmazdık. Ancak şunu anımsatmak isterim; siyasi iktidar, FETÖ yapılanmasına paralel yapılanma adını koymuştu. Şimdi ben ikinci paralel yapılanmadan söz etmek istiyorum. İkinci paralel yapılanma; hem FETÖ’nün, hem siyasi iktidarın unsurlarını içinde taşıyan, ama hem FETÖ’den bağımsız, hem siyasi iktidardan bağımsız bir derin devlet yapılanmasıdır.

– Derin devlet yapılanmasının mı muhatabıyız?

Evet, derin devlet yapılanmasının muhatabı şu anda SÖZCÜ. Hem paralele paralel, hem siyasi iktidara paralel yapılanma, özellikle FETÖ kalıntılarından oluşmaktadır. Bu sözlerimle somut olarak soruşturmayı yapan savcıları kastetmiyorum. Tam tersine onlara bu yönlendirmeyi yapan kimi medya kuruluşları içindeki yapıları ve etkin konumda bulunan bazı bürokrat ve politikacıları kastediyorum. Bu FETÖ kalıntıları kimi yerde siyasi iktidarı ve cumhurbaşkanını koruyor görünümünde işlev yapmakta, ama çoğu zaman da FETÖ’cülerin ekmeğine yağ süren iş ve işlemlere imza atmaktadır. İşte kimi AK Partili yazarlardan çıkan “Ne oluyoruz” çığlığı, “Artık yokum” serzenişleri bunun artık yavaş yavaş fark edilmeye başlamasından dolayıdır.